SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Belediyesinden Hatıra Ormanı

Aksaray Belediyesinden Hatıra Ormanı

A - +

Aksaray Haberleri - 27.04.2015 - 15:06

Aksaray Belediyesinden Hatıra Ormanı

–Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Rektör Mustafa Acar ile öğrenciler ve çok sayıda davetli, Necip Fazıl Kısakürek Hatıra Orman’ına 300 fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Vefatının 32. Yıldönümünde 22-25 Nisan tarihleri arasında Aksaray’da çeşitli etkinliklerle anılan Ünlü Şair Necip Fazıl Kısakürek adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Aksaray Belediyesi tarafından Kılıçaslan Tepesi’nde ‘Necip Fazıl Kısakürek Hatıra Ormanı’ adı verilen alanda fidan dikimi yapıldı. Fidan dikim törenine, Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ile 5 ilden gelen ve etkinliklere katılan okuma gruplarındaki öğrenciler katıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı Aksaray’da ilk defa düzenlenen Necip Fazılı anma, anlama etkinliklerinin başarılı şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Etkinlikler kapsamında panel, sempozyum, şiir dinletileri, tiyatro ve sinema filmi gösterilerinin sunulduğunu belirten Vali Ataklı, etkinliklerin sonunda Aksaray belediyesince Necip Fazıl Kısakürek isminin her zaman yaşatılacağı Hatıra Ormanı oluşturulduğunu söyledi.

Tarım eski bakanı Sami Güçlü ’de yaptığı açıklamada ‘Aksaray’da Necip Fazıl Ormanı’nda bir ağacımız olacak. Bizim açımızdan inanılmaz bir şey bu. Büyük Doğucular için Necip Fazıl’ın adı yeter. Biz Aksaray ile bağlarımızı güçlendiriyoruz. Aksaraylılara selam ve saygılar sunuyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise kahverengi görünümlü Aksaray’ı yeşile dönüştüreceklerini belirterek, “Necip Fazıl’ı anma haftası dolayısıyla Kılıçaslan tepemizde bir ağaçlandırma faaliyeti yaptık. Çocuklarımız ile birlikte fidanlarımızı dikeceğiz. Bundan sonra da burası bizim gözümüzün nuru olacak. Aksaray’ımızı kahverengi toprak görüntüsünden yeşil bir görüntüye çevireceğiz inşallah” dedi.

Konuşmaların ardından Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Rektör Mustafa Acar ile öğrenciler ve çok sayıda davetli, Necip Fazıl Kısakürek Hatıra Orman’ına 300 fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021