SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Belediye Haberleri » Aksaray Belediyesi Lavanta Bahçesinde Hasat Başladı

Aksaray Belediyesi Lavanta Bahçesinde Hasat Başladı

A - +

Belediye Haberleri - 03.08.2022 - 8:59

Aksaray Belediyesi Lavanta Bahçesinde Hasat Başladı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile kentte tarımsal ürün çeşitliğini artırmak ve hemde üreticilere alternatif ürün yetiştirme imkanı sunmak amacıyla kurulan lavanta bahçesinde hasat dönemi başladı.

Aksaray Belediyesi tarafından 20 dönümlük araziye dikimi yapılan lavantaların bu yıl ikinci hasadı yapılmaya başlandı. Başta kozmetik, parfüm sanayi, sağlık sektörü, içecek sektöründe ciddi pazar oranına ulaşan lavantalar ekonomiye kazandırılıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tıbbi ve aromatik bitkiler içerisinde en yaygın olarak bilinen lavanta bitkisinin hasat dönem başladığını duyurdu. Aksaray Belediyesinin hizmet ürettiği gibi toplumun her kesimine ve üreticilere hitap ettiğini aktaran Başkan Dinçer, “Şehrimizde deneme ekimi ile başlayan ve daha sonra 20 dönümlük araziye üzerine kurduğumuz lavanta bahçemizin ilk hasadını geçtiğimiz yıl yapmıştık. Bu yıl ikinci hasadı yapmaya başladık.” dedi.

Aksaray’ın imalat sanayisi ile birlikte tarım ve hayvancılık sektöründe önde gelen kentler arasında olduğunu hatırlatan Başkan Dinçer, günümüzde tıbbı aromatik bitkilerin artık önem kazanmaya başladığını söyledi.

Aksaray’ın birçok tarımsal ürün üretiminde ilk 10 sırada yer aldığını vurgulayan Başkan Dinçer, “Buğday, arpa, yonca, silajlık mısır, şekerpancarı, çekirdek, patates gibi birçok tarımsal ürün üretiminde çok iyi bir konumdayız. Şehrimizde ilk kez ekimini yaptığımız lavantadan da olumlu ve iyi bir sonuç elde edildi. İkinci hasadı şuan yapılıyor. Üreticilerimizi alternatif tarıma yönlendirmek ve tıbbi aromatik bitkilerin üretim alanının şehrimiz genelinde yayılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021