SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray Belediyesi Dev Projeleri Hayata Geçirmeye Hazrlanıyor

Aksaray Belediyesi Dev Projeleri Hayata Geçirmeye Hazrlanıyor

A - +

Ana Manşet - 09.05.2023 - 21:24

Aksaray Belediyesi Dev Projeleri Hayata Geçirmeye Hazrlanıyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, seçim öncesi kamuoyuna açıkladığı meydanlarda vatandaşlara anlattığı projeleri adım adım hayata geçiriyor.

2019 Yılında göreve başladığı ilk günden itibaren Aksaray’a hizmet için kolları sıvayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin bugününe ve yarınlarına uzun süre hizmet edecek birçok projeyi hayata geçirmeye devam ediyor.

Enerji üretiminden eğitime, sosyal ve kültürel hayattan geri dönüşüm kazanımlarına, alt yapıdan üst yapıya kadar Aksaraylı vatandaşların yaşamını kolaylaştıran şehrin kimliğine katkı sağlayan birçok proje Aksaray’a büyük kazanımlar sağlıyor.

Şehrin dört bir yanında bitme aşamasına gelen projeler vatandaşın hizmetine girmek için adeta gün sayıyor.

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI

Aksaray’ın sembol yapılarından biri olan fakat 45 yıllık ekonomik ömrünü tamamlayan ve işlevselliğini yitiren mevcut belediye binasının yerine vatandaşlara kullanışlı, geniş ve ferah ortamlarda kaliteli hizmet sunmak için başlanılan projede, şehirlerarası otobüs terminali ile ticaret odasının arasındaki 66 bin metrekarelik arsaya inşa ediliyor. İki bloktan oluşan Yeni hizmet binası 31 Bin 816 metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek. 4 Katlı olarak inşa edilen projede her türlü detay düşünüldü. Belediyeden hizmet almak isteyen vatandaşlar için ise proje alanında otoparklara ve yeşil alanlara yer verildi. İnşaat çalışmaları hızla devam eden yeni Belediye hizmet binası Aksaray’a çok yakışacak.

SELÇUKLU KÜLLİYESİ PROJESİ

Selçuklu şehri Aksaray’a yakışacak önemli projelerden birisi olan Selçuklu Külliyesi. 2100 kişilik ibadethanesi, 1670 metrekare kütüphanesi, 3790 metrekare otoparkı ve sosyal donatı alanlarıyla hem şehrin merkezine hem yeni bir imaj kazandırırken Selçuklu izlerini gelecek nesillere miras bırakacak.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak, sosyal yaşama daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla günümüzün en son teknoloji imkanları kullanılarak inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli vatandaşlarımızın spordan eğitime kadar birçok konuda hayatlarını kolaylaştıracak.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021