SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray Belediyesi Depremzedelere 152 Tır ve 117 Kamyon İle Yardım Ulaştırdı

Aksaray Belediyesi Depremzedelere 152 Tır ve 117 Kamyon İle Yardım Ulaştırdı

A - +

Ana Manşet - 11.02.2023 - 8:43

Aksaray Belediyesi Depremzedelere 152 Tır ve 117 Kamyon İle Yardım Ulaştırdı

Tüm ülkeyi derinden üzen Güneydoğu depreminin ardından bölgeye ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlatan Aksaray Belediyesi, 152 tır ve 117 kamyon ile depremzedelere yardım ulaştırdı.

Aksaray Belediyesi tarafından belirlenen 6 farklı noktadaki yardım toplama alanı hayırsever vatandaşların akınına uğradı. Genç yaşlı demeden toplumun her kesiminden vatandaşın yardım kampanyasına destek verdiği alanda dünyada eşine az rastlanır görüntüler ortaya çıktı. Aksaray Halkının birlik ve beraberlik içerisinde destek verdiği kampanyada gelen eşyalar üzerine yazılan anlamlı sözlerde okuyanları duygulandırdı.

Depremin yaralarının sarılması için tüm birimleri ile hareket eden Aksaray Belediyesi deprem bölgesinden gelen çocuklara Bilim Merkezinin kapılarını açtı. Kadın Aktivite Merkezlerinde ise toplanan yardımların ayrıştırılması sınıflandırılması gibi çalışmalar yapıldı.

Depremzedelere gönderilmek üzere Kadın Aktivite Merkezlerine gelen kıyafetler Belediye personelleri ve gönüllüler tarafından yıkanarak ütüleniyor. Gıda desteği amaçlı gelen hazır gıdalarda paketlenerek en kısa sürede bölgeye gönderilmesi için araçlara yükleniyor.

Bu tür afet günlerinde gösterilen duyarlılığın tüm dünyaya örnek olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’dan gelen yardımları deprem bölgesinde koordineli bir şekilde dağıttıklarını söyledi. Bölgede yaraların sarılıncaya kadar yardım kampanyasının devam edeceğini ifade eden Başkan Dinçer, yardımlarını esirgemeyen vatandaşlara teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021