SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray Belediyesi Atık Toplayıcılarını Kayıt Altına Alıyor

Aksaray Belediyesi Atık Toplayıcılarını Kayıt Altına Alıyor

A - +

Ana Manşet - 07.06.2023 - 20:12

Aksaray Belediyesi Atık Toplayıcılarını Kayıt Altına Alıyor

Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünce, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Bilgi Sistemine kayıtları yapılarak atık toplayıcılarına yönelik yasal izin ve belge tahsisi yapıldı. Şehir genelinde atık toplama işlemi yapan ve bu işten geçimini sağlayan 220 kişiye atık toplama izni ve kartları teslim edildi.

Aksaray Belediyesinin sürdürülebilir kalkınma ilkeleri ve sıfır atık yönetimi eylem planı çerçevesinde hayata geçirdiği Toplama ve Ayırma Tesisinde (TAT) geri dönüşebilen atıklar ekonomiye kazandırılırken çöplerden atık toplayan kişilerin, topladıkları malzemelerin ekonomiye dahil edilmesi için bu projeye entegrasyonu sağlandı.

Aksaray Belediyesi, şehir genelinde düzensiz şekilde yapılan atık toplama işleminin daha düzenli olması için yasal statü getirdi. Atık toplayarak geçimini sağlayan kişilerin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde gerekli şartları taşıyanlara atık toplama izni ve atık topladıkları araçlara numara tescillerini gerçekleştirerek kişilere yelekleri teslim ediliyor.

Atık toplama ile yetki belgesi alan bu kişilerin topladıkları geri dönüşebilen kâğıt, karton, plastik ve demir gibi çeşitli atıklar Toplama ve Ayırma Tesisinde ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor.

Aksaray Belediyesinin getirdiği düzenleme ile yetki belgesi ve araç numarası olmayan kişilerin atık toplamalarına izin verilmeyeceği bildirilirken yetki belgesi ve araç numarası almak isteyenlerin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor.

Aksaray Belediyesinden yapılan açıklamada; atık toplayıcıları yönetmeliği kapsamında Aksaray’da atık toplayıcılarının kayıt altına alındığını bildirildi.

Türkiye’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca başlatılan bu uygulamanın ilk örneklerinden biri olan Aksaray’da başladığını ve kapsamının genişlediği yönünde açıklamada bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; “Biz bu uygulama ile ülkemizde öncü bir uygulama başlattık.

Atıkların düzenli toplanması adına atık toplayıcıların katkısı her zaman büyük olmuştu. Daha öncesinde düzensiz bir atık toplama sistemi yapılıyordu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın bu noktada almış olduğu karar doğrultusunda atık toplayıcılarının kayıt altına alınması

yerinde ve doğru bir karar oldu. Bizde Aksaray Belediyesi olarak daha güzel ve daha temiz bir Aksaray, daha temiz bir Türkiye sloganı ile çevreye yönelik çalışmalarımız sürecek” dedi.

Yetki Belgesi almak için müracaat eden atık toplayıcıları, kimliklerini ibraz ederek gerekli izin belgesi ve araç numaralarını Aksaray Belediyesi Toplama ve Ayırma Tesisinden teslim aldılar.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021