SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray Barosundan Kira Hukukunda Güncel Gelişmeler

Aksaray Barosundan Kira Hukukunda Güncel Gelişmeler

A - +

Ana Manşet - 05.11.2023 - 9:16

Aksaray Barosundan Kira Hukukunda Güncel Gelişmeler

Aksaray Barosu meslektaşlarına yönelik yoğun olarak yaptığı Eğitim Seminerlerine güncelliğini hiç kaybetmeyen ev sahibi ve kiracıların hukuki sorunlarını ilgilendiren Kira Hukukunda Güncel Konular seminerini avukatların yoğun katılımları ile gerçekleştirdi.

Baro Başkanı Av. Ferit KÖSE; “Avukatlarımızın hiçbir konuda geri kalmaması, mesleki anlamda gündemde olan ve vatandaşlarımızın sürekli yönelttikleri soru ve sorunlara hukuk çerçevesi bağlamında cevap verebilme, sürekli güncellenen konular hakkında bilgi sahibi olabilmeleri adına Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet ALTUNKAYA , Öğretim üyeleri Doç. Dr. Selin SERT SÜTÇÜ, Doç. Dr. Agâh Kürşat KARAUZ ve öğretim görevlisi Dr. Osman Levent ÖZAY’ın sunumlarıyla eğitim seminerlerimiz hız kesmeden devam etmektedir.” diyerek sözlerine başlayan KÖSE konuşmasına “ Kira konusu günümüzde bireylerin ve doğrudan etkilendiği konuların başında gelmektedir. Ekonomik yaşam içerisinde kira hukuku toplumun hemen her kesimine temas etmektedir. Etkileri gittikçe büyüyen ekonomik kriz, yükselen enflasyon ve döviz kurlarındaki artış gibi nedenlerin etkisi ile gayrimenkul fiyatlarında ciddi artışlar yaşanmıştır. Buna bağlı olarak kira artış oranlarının değiştirilmesi, pandemi ve bu dönemde kapanan iş yerleri, mücbir sebep sorunsalı, kiracı ve kiraya verenler arasında yaşanan ihtilafların çoğalmasını da beraberinde getirmiştir. Yurttaşların yaşam planlamalarını şirketlerin ticari geleceklerini kira giderlerine göre yaptığı günümüzde yasa koyucunun emredici hükümlerle kamu düzeni gerekçeleriyle müdahale ettiği Kira Hukuku günün getirdiği ekonomik ve sosyal şartlara göre de sürekli olarak yeni mevzuatlarla dinamik tutulmak zorunda olan bir hukuk dalı haline gelmiştir.” dedi.

Katılımcı ve eğitim seminerine yoğun ilgi gösteren avukatlara teşekkür eden KÖSE meslektaşların ihtiyaç duyduğu eğitimlerin devam edeceğini ifade etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021