Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray Barosundan HMK Uygulamaları Konulu Seminer

Aksaray Barosundan HMK Uygulamaları Konulu Seminer

A - +

Ana Manşet - 15.01.2024 - 10:36

Aksaray Barosundan HMK Uygulamaları Konulu Seminer

Aksaray Barosu meslektaşlarına yönelik yoğun olarak yaptığı Eğitim Seminerlerine güncelliğini kaybetmeyen Hukuk Mahkemeleri Kanunu adlı seminer Aksaray Barosu avukatları ve stajyer avukatların yoğun katılımı ile gerçekleştirdi.

Baro Başkanı Av. Ferit KÖSE açılış konuşmasında ; “ Sözlerime başlamadan önce dün Pençe Kilit Harekat bölgesinde çıkan çatışma sonucunda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Hepimizin bildiği üzere

Gerek hukuk yargılaması, gerek ceza hukuku ve gerekse idari yargılamada bizi başarıya götürecek yol ancak davamızın tabi olduğu usul hükümlerine hakim olmamızla mümkündür.

Avukatlık mesleğinin pratiğinde görüyoruz ki davanın esasına uygulanacak temel kanunlardansa duruşma esnasında en çok ihtiyaç duyduğumuz kanun usul kanunudur. Bu sebeple usul kanununun çok iyi öğrenilmesi gerekmektedir.

Usul hükümleri, başladığımız noktayla varmak istediğimiz nokta arasındaki bizi hedefe götürecek yolun haritasıdır.

Maddi vakıaları açıklamak ve taleplerini ortaya koymak davanın taraflarının sorumluğunda, uygulanacak doğru maddi hukuk normlarını tesbit görevi de mahkemededir.

Bununla birlikte usul hükümlerinin resen tatbik edildiği gerçeği dikkate alındığında, sadece işin esasında haklı olmanın yeterli olmadığını bir gerçektir.

Usulü gerekleri yerine getiremeyen veya yargılama sürecinde gösterilmesi gereken anlık refleksleri gösteremeyen tarafın davayı kaybının kaçınılmazdır

Bu gerçek bütün meslek hayatımız boyunca unutmamamız gereken en önemli hususlardan biridir.

Yani usul esastan önce gelir.

Aksaray barosu olarak bu hususların önemini dikkate alarak bugün ki eğitim çalışmasını düzenlemiş bulunmaktayız.

Verimli bir seminer olacağı düşüncesi ile Bizleri kırmayarak şehrimize gelen kıymetli meslektaşımız Diyarbakır Barosu’ndan Av. Mehmet ERDEM ve siz değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum .” dedi.

Katılımcı ve eğitim seminerine ilgi gösteren meslektaşlarına teşekkürlerini sunan Başkan Köse, bu tür eğitimleri sürdüreceklerini belirtti.

Program sonrasında Diyarbakır Barosu Av. Mehmet ERDEM ve Baro Başkanı Av. Ferit KÖSE eğitim programını değerlendirerek görüş alışverişinde bulundular.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021