SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray Barosun ’da 6 Avukatın yemin töreni gerçekleştirildi

Aksaray Barosun ’da 6 Avukatın yemin töreni gerçekleştirildi

A - +

Ana Manşet - 21.12.2023 - 9:44

Aksaray Barosun ’da 6 Avukatın yemin töreni gerçekleştirildi

Aksaray Barosun ’da ruhsat almaya hak kazanan 6 Avukatın yemin töreni gerçekleştirildi.

Avukatlık yemini yaptırılan Av. Feyza Nur ÖZDEMİR, Av. Mehmet BEŞYAPRAK, Av. Keziban BALÇIK, Av. Recep Yusuf ACAR, Av. Burçin EREN ÖKCESİZ, Av. Bayram Ali AKAR, Ruhsatlarını Baro Başkanı Av. Ferit KÖSE taktim etti.

“Ruhsat töreninde avukatlık mesleğine dair konuşma yapan Baro Başkanı Av. Ferit Köse konuşmasında şu görüşlere yer verdi.

Bugün yeminini edip cüppesini giyerek aramıza katılacak olan meslektaşlarımızın mesleğe başlamaları Aksaray Barosu ailesinin daha da güçlenmesini sağlayacaktır.

Bugünden sonra taşıyacakları avukat sıfatı onların bundan sonraki hayatlarını tamamen değiştirecek ve kendilerine büyük bir sosyal sorumluluk yükleyecektir.

Bildiğiniz üzere Avukatlar yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil ederler.

Her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların çözümünde adalete uygun olarak davranan avukatlar adaletin yardımcısıdır.

Avukatlar; hak savunucusu niteliğindeki meslekleri gereğince, müvekkillerinin haklarına ulaşmasını sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedirler.

Avukatlar yurttaşların haklarını tesbit ve tescil etmektedirler. Avukatlar yurttaşların Hak arama özgürlüğünün temsilcisi ve teminatıdır. Avukatlar olmasa yurttaşlar Hak arama özgürlüklerini yeterince kullanamazlar Demokrasi dediğiniz şey yurttaşın Hak arama özgürlüğünü Etkin kullanabildiği rejimin adıdır.

Avukatlar olmasa yurttaşlar da Hak arama özgürlüklerini etkili kullanamayacakları için demokrasi eksik ve topal kalır. Bu tarih boyunca ya böyle olmuştur Diğer bütün mesleklere ilişkin saygımızı saklı tuttuğumuzu belirterek avukatlık mesleği başka mesleklere benzemiyor diyebiliriz. Bize bunu dedirten şey Bizim meslek ilke ve kurallarımızdır.

Aramıza katılacak meslektaşlarımıza tavsiyem, Meslek yaşamınız boyunca meslek ilke ve kurallarına lütfen Özen gösterin ve şunu unutmayın avukatlık bir yaşam biçimidir.

Sadece sırtımızda cübbe olduğu zamanlarda değil Onun dışındaki zamanlarda da bir avukat gibi yaşamanın gereğini yerine getirebiliyor olmamız gerekmektedir.

Biz savunma hakkının kutsallığını inanırız ve bir yargılamada savunma varsa ona ancak o zaman yargılama diyebiliriz.

Bu ülkenin avukatı Adalet Savaşçısı olmak zorundadır, Bu ülkenin avukatı insan hakları mücadelesi Vermek zorundadır.

İnsan haklarının sadece yaşamak için değil onurlu yaşamak için gerekli olduğunu, insan haklarının başka bütün haklar içerisinde en önde gelen ahlaki bir talep olduğunu bilen okuyan sindiren insanlar olarak bunu toplumumuzu anlatabilmeliyiz.

Bunu yapacak olan da biziz sizlersiniz, unutmayın avukatların sesi kesilirse yurttaşların da nefesi kesilir.

Biraz sonra 6 meslektaşımız daha aramıza katılacak ve biz Aksaray Barosu ailesi 6 kez daha büyüyecektir. Hepinize tekrar aramıza hoş geldiniz diyorum ve başarılar diliyorum, diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021