SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray, 15 Temmuz’daki Gibi Tek Yürek Oldu

Aksaray, 15 Temmuz’daki Gibi Tek Yürek Oldu

A - +

Aksaray Haberleri - 12.07.2017 - 15:29

Aksaray, 15 Temmuz’daki Gibi Tek Yürek Oldu

Aksaray’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü kapsamında çok güzel bir program düzenlendi.

Milli irade meydanında düzenlenen programa; Aksaray Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci. Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İGM Başkanı Mehmet Tüzün, İŞ-Kur Müdürü Mahmut Akkuş, Eğitim-Birsen Başkanı Murat Günaydın il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Mehmet Erarabacı tarafından ezan ve sala okundu. Dualar edildi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Milli İrade Meydanında halka hitaben yaptığı konuşmada anma etkinliklerinin, 16 Temmuz’a kadar devam edeceğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 15 Temmuz gecesi meydanları doldurduklarını belirten Başkan Yazgı, “O gece korkmadan, çekinmeden ve hiçbir şeyden tedirgin olmadan meydanları doldurduk. Üstünden bir yıl geçmesine rağmen o günleri unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hainleri, kendisini din kisvesi altında salya sümük ağlayarak milleti kandıran sahtekârı unutmayacağız. O sahtekâra kanan ve milletin üstüne bomba atan hainleri unutmayacağız. Onlara yardım ve yataklık edenleri unutmayacağız. Ayrıca bir daha böyle badirelerin yaşanmaması için de birilerinin gelip de din tüccarlığı yapmasına da izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Yazgı, Bizler öyle bir milletiz ki damarlarımıza özgürlük ve bağımsızlık öyle işlemiş ki İstiklal Marşı hani o ilk başlayan kelime var ya korkma! Diye başlayan biz onu öyle özümsemişiz ki Sayın Cumhurbaşkanımız talimatını verdiği andan itibaren her birimiz bulunduğu yerlerden fırlayarak meydanlara öyle bir akın ettik ki. Korkmadan, çekinmeden hiçbir şeyden tedirgin olmadan biz Aksaray’ da bu meydanları 81 vilayetimizin 81 inde de bütün hemşerilerimiz bütün Türk milleti kürdü, lazı, Çerkez’i yani bu coğrafyada yaşayan herkes o korkma sözünü öyle yürekten yaşadı ki hani o Çanakkale destanını okuruz. Kurtuluş savaşını okuruz da acaba hep o kitaplarda mı kaldı dediğimiz o milletimizin o damarının bir kere daha canlandığını ben 15 Temmuz da sizlerle beraber gördüm, sizlerle beraber şahit oldum” dedi.

Başkan Yazgı konuşmasının devamında duygularını şu şekilde ifade etti. “Biz şanslı bir milletiz. Hep yiğitler doğurmuşuz hep yiğitler bizim önümüze geçmiş bizi şaha kaldırmış. işte Ak parti ile başlayan süreç içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız öyle bir noktaya getirdi ki; ülkemizi öyle bir parlayan yıldız yaptı ki birilerinin canını fena halde sıktı. Onlar içerdeki iş birlikçileri ile beraber bir oyun bir tezgâh düzenlemeye kalktılar. Biz liderimize öyle bir sevdalıyız ki, öyle onun emrindeyiz ki, öyle onun askeriyiz ki o bir talimat verdi bizler buraları doldurduk. 27 gün boyunca nöbetlerimizi sabahlara kadar tuttuk. Haykırdık bütün Dünyaya dedik ki sizler ne isterseniz isteyin, neyi arzularsanız arzulayın önce Allah bizim yanımızda. Liderimiz biz bu milleti kimseye böldürtmeyiz diye haykırdı.

Bizler 27 gün boyunca hep şunun sözünü söyledik ve yeminlerini ettik. Bu bayrakları biz hiçbir zaman indirmeyeceğiz, bu ezanlarda minarelerimizden hiçbir zaman susmayacak en son insan kalana kadar biz kendimizde şehit olmaya hazırız ve daima vatanımız milletimiz için var olmaya hazırız biz çok gür bir sedayla çok içten gelen dualarla burada haykırdık.

Yurt dışından gelen kardeşlerimizle 7 den 70 e ninelerimiz vardı sabahladığımız. Çocuklarını kundakta getiren annelerimiz. Biz burada öyle şeyler yaşadık ki öyle güzel duygular yaşadık ki, her şerde bir hayır vardır der ya, aslında o şerrin içerisinde bile birliğimizi bütünlüğümüzü bir arada dimdik durabildiğimizi öyle güzel gördük ki ama biz bu birliğimizi bütünlüğümüzü öyle sağlam tutacağız bundan sonra da Allah’ım inşallah böyle felaketler memleketlerimize yaşatmasın memleketimize yaşatmasın birliğimizi bütünlüğümüzü bozmasın bayrağımızı indirmesin ezanımızı dindirmesin diyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun.”

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’ndaki programda yaptığı konuşmada, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen o günlerin dün gibi hatırlandığını ve hiçbir zaman unutulmayacağını belirtti.

Darbe ve işgal girişimini gerçekleştirenlerin yargıda hesap vereceğini dile getiren İnceöz, terör örgütlerinin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını vurguladı.

İnceöz, konuşmasında “Darbe girişiminin üstünden bir yıl geçmesine rağmen bir bakıyorsunuz kontrollü darbe demek suretiyle adeta 80 milyonun aklıyla alay eden bir zihniyet var. Bu millet her şeyi yazar ve feraseti ile karar verir. Adalet yürüyüşleri adı altında yürüyenlere, milletimizin öz varlığına, öz değerlerine, bu ülkenin birlik ve beraberliği için kahramanlık destanı yazan aziz milletimin bağrına dönme çağrısında bulunuyorum. Bu adalet yürüyüşü adı altında kol kola girdikleriniz kimler diye sormadan geçemiyoruz. Bir bakıyorsunuz arkasında sözde FETÖ mağdurları, bir bakıyorsunuz PKK’nın sözcülüğünü yapan kişiler. Maksadınız ne? 80 milyonun aklıyla alay edemeyeceksiniz. Bu milletin değerlerini hiçe sayamayacaksınız. Milletimiz, olup biteni görmekte. Adalet öyle yollarda aranmayacak. Adalet, mahkemelerde ve milletimizin bağrında kararını verecek” ifadelerini kullandı

Rektör Yusuf Şahin yaptığı konuşmada şunları söyledi “15 Temmuzun üzerinden aşağı yukarı 1 yıl geçti. Buraya 15 Temmuz akşamı saat on ikiyi geçerken geldiğimizden bir müddet sonra yaptığımız konuşmalar vardı. Psikolojide şöyle bir kuram var biliyorsunuz bir şeyi 40 defa söylerseniz bir şeyi tekrar etmek bir şey bilmediğimizden değil tam tersine akılda kalıcı olsun da istiyoruz. Bu tarihin bu uzun çizgisi içerisinde bir noktadan ibaret kalacak bunu yapanlar utanacak demiştik elhamdülillah Allah bu günleri bize gösterdi. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın Allah milletimize devletimize zeval vermesin hepinize saygılar sunuyorum.”

Vali Yardımcısı Kubilay Ant konuşmasında “15 Temmuz şehitlerini anma milli birlik ve demokrasi gününüzü şimdiden tebrik ediyorum. Bu önemli günümüz bugün başlattığımız programlarla 16 Temmuz günü sona erecek olan etkinliklerle bir dizi programlarla kutlanacaktır. 15 Temmuz şehitlerimiz anılacaktır. 1984 yılından itibaren hain terör örgütleri ile sürekli mücadele

ettik. İç güvenlik şehitlerimiz oldu ve iç güvenlik gazilerimiz oldu. İşte bu kahramanlık destanının, şehitler ve gaziler halkasının en çok parıldadığını 15 Temmuz 2016 akşamı bütün Türkiye’de gördük. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından program Eşref Ziya Terzi’nin konseriyle devam etti. Ünlü sanatçı seslendirdiği eserlerle meydanı dolduran Aksaray halkına duygulu anlar yaşattı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, program sonrası Sanatçı Eşref Ziya Terzi’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021