SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » AK Parti Medya Mensupları ile buluştu

AK Parti Medya Mensupları ile buluştu

A - +

Aksaray Haberleri - 09.01.2016 - 13:11

AK Parti Medya Mensupları ile buluştu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle AK Parti İl Başkanlığı şehrin yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. Bir restoranda medyayla buluşan AK Parti Heyeti, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Programa AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, 68 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar, Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya ve çok sayıda medya mensubu katıldı.
AKSARAY BASINIMIZ GÜÇLÜ VE ZENGİN
Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, medyanın vatandaşa ve kamuoyuna yaptığı haberlerle önemli bir görev yaptığını belirterek, medyanın herkesin gözü ve kulağı olduğunu söyledi. Aksaray’da medya sektörünün oldukça güçlü ve kaliteli olduğunu ifade eden Başkan Karatay, “Aksaray’ımız gerçekten medya sektöründe kendi ölçeğindeki illere göre baktığımızda son derece zengin, kaliteli, modern ve çok iyi bir seviyede. İyi ve yeterli sayıda da basın mensubu arkadaşımız var. Ben başta cemiyet başkanlarımız olmak üzere tüm medya mensubu arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyor ve günlerini cani gönülden kutluyorum” dedi.
Toplantıda yapılan yatırımlar ve süren çalışmalar hakkında da bilgiler veren AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, “Biz göreve geldiğimizde Aksaray için çok önemli konular vardı. Bunlardan birisi Tıp Fakültesiydi. Yaptığımız girişimlerle Tıp Fakültesi konusunu adım adım takip ettik ve Aksaray’a kazandırdık. Aksaray özlediği Tıp Fakültesini kazanmış oldu. Önümüzdeki süreçte önce Tıp Fakültesinin yeri ve kuruluşu var. Bunları da yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.
600 YATAKLI HASTANEMİZİN İNŞAATI YÜKSELİYOR
Önemli projelerden birinin de Aksaray Devlet Hastanesi’nin yeni binası olduğunu belirten Başkan Karatay, “Yeni Devlet Hastanemizin ihalesi de geçtiğimiz yıl tamamlandı ve 7 Haziran seçiminin ardından temelimiz atıldı ve inşaat çalışmaları başlamıştı. İnşaat çalışmaları bugünde hızlı bir şekilde devam ederken hastane binamız hızla yükseliyor. 2017 Mayıs ayında bitecek inşallah. Hastanemiz 400 yataklı olarak başladı ama biz artı 200 yatak ek ilavesini bakanlığımıza yazdık. Bunun onayını da aldık proje değişimine müsaade etmedik ve bu proje kapsamında ek bir bina yapıp 600 yataklı olacak. Modern bir devlet hastanesine kavuşacağız” diye konuştu.
ORTAKÖY YOLUMUZUN YAPIMI DEVAM EDİYOR
Ortaköy Yolu ile ilgili de bir proje olduğunu hatırlatan Başkan Karatay, “Ortaköy Yolu işimiz vardı ve bu önemli bir sorundu. Gerekli çalışmaları yaparak 55 Milyon TL’lik yatarımla ihalesini yaptık. Yol ile ilgili çalışmalarımız başladı. Yol güzergahındaki arazilerde kamulaştırma çalışmaları kapsamında hak sahiplerine değerinin üstünde ücret ödenerek kamulaştırmaya açıldı. Allah izin verirse birkaç yıl içinde Ortaköy Yolumuzda tamamen bitmiş olacak. Bundan sonraki süreçte Aksaray Ortaköy arası yolumuzun 22 kilometresi duble, kalan kısmı da genişletilmiş yol olarak yapılacak” dedi.
EĞİTİMDE ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ KALMAYACAK
Önemli hizmetlerden birinin de eğitim olduğunu belirten Başkan Karatay, “Biliyorsunuz Aksaray Türkiye coğrafyasında çok önemli bir konumda. Ama ona rağmen biz öğretmen açığını sürekli yaşayan bir ildik. Merkezimiz hariç tüm ilçelerimizin mecburi hizmet kapsamına alınmasını sağladık. Bunun bize şöyle bir artısı var. Her sene bize gelen öğretmen sayısı 10 iken giden öğretmen sayısı 20 idi. Bu sene bu tablo değişti. Gelen öğretmen sayımız yaklaşık 255 iken giden öğretmen sayımız 90. Yani bu şu demektir, Allah nasip ederse 3-4 yıl içinde en ücra köylerimiz dahil olmak üzere öğretmen açığımızın olmadığı bir şehre dönüşeceğiz” şeklinde konuştu.
KÖYLERİMİZ ARTIK MODERN VE YAŞANABİLİR
Özel İdaresi vesilesi ile birçok köyün yol ağında ciddi çalışmalar yapıldığını dile getiren Başkan Karatay, “Yaklaşık 1 Milyon metrekarenin üzerinde kilitli taş dağıtımı sağladık. Bunu yaparken de sayın Milletvekilimiz İlknur İnceöz hanımın Grup Başkanvekili olması hasebiyle 7 Haziran sonrasında Maliye Bakanımız ile yaptığımız görüşmede özel idaremize ek bir 6 Trilyon bütçe çıkarttık. Ondan sonra bir 5 Trilyon bütçe daha çıkarttık. Bununla birlikte özel idaremiz yaptığı hizmetleri daha hızlı ve daha aktif bir şekilde yürüttü” diye konuştu.
ÇİFTÇİLERİMİZİN MAĞDURİYETİNİ GİDERDİK
Geçtiğimiz yıl dolu ve sel afeti yaşandığını, Aksaray’ın değerli üreticilerinin ürünlerinin zarar gördüğünü sözlerine ekleyen Başkan Karatay, “Bu kapsamda da durmadık ve hemen çalışmalar başlattık. Biz AFAD Başkanlığı aracılığı ile önce mahallelerde yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşların mağduriyetini gidermek adına bir ödenek çıkartıp onlara küçük de olsa ödemeler yaptık. Akabinde de yaklaşık 10 Trilyona yakın bir parayı da tarlalarında hasar olan kardeşlerimize aktarımını sağladık. Bunlar tabi bizim önemli saydığımız başlıklardan birkaç tanesi. Bu yatırımları, bu hizmetleri yaparken basınımız her zaman yanımızdaydı” dedi.
AKSARAY’A ÖZEL HAVAALANI YAPILACAK
Havaalanı ile ilgili çalışmalara da başladıklarını belirten Başkan Karatay, “Geçtiğimiz günlerde Altyapı Genel Müdürlüğünü ziyaret ettim. Aksaray – Niğde ortak havaalanı sayın başbakanımızın seçim döneminde hem Niğde’ye hem de bize verdiği müjdelerden birisiydi. Bunun için bir yer tespiti çalışması yapılıyor. Emin olun biz çevremizdeki illerden daha çok gayret ediyoruz. 3 ayrı havaalanı için yer var. Bunların üçü de Niğde ve Aksaray sınırları içinde değil. Dolayısıyla yolun sağ tarafında. Bu noktaların üçü de Aksaray sınırlarına daha yakın. 60 kilometre kadar uzaklıkta” dedi.
AKSARAY TRENE KAVUŞUYOR
Aksaray’ın demiryoluna da kavuştuğunu ifade eden Başkan Karatay, “Aksaray bir demiryolu isterken 2 demiryoluna birden kavuşuyor. Antalya Kayseri hattı da şehrimizden geçecek olması hasebiyle ikinci demir yolu oradan gelmiş olacak. Bu hat yüksek hızlı tren hattı değil, hızlı tren hattı. Hem yük taşımacılığı yapabiliyor, hem de yolcu taşımalığı. 2016 yılının içinde inşallah oranın temeli de atılacak. 2019 yılına da yetiştirmek için yoğun bir çalışma var. Allah ederse bunlarda yapılacak. Bunların maliyeti yaklaşık 3,5 Milyar değerinde” dedi.

AK Parti Gazetecilerle Buluştu

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021