23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
İSTANBUL – BHA
Bakan Gürlek, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile bir araya gelerek DOLUNAY Projesi kapsamında dolandırıcılıkla mücadelede atılacak adımları ele aldıklarını belirtti.
Görüşmede, Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi’nin kurulmasına yönelik hazırlıklar, mevzuat çalışmaları ve iki bakanlık arasındaki iş birliği konuları değerlendirildi.
Siber dolandırıcılıkla mücadelede yalnızca şüphelilerin yakalanmasının yeterli olmadığını belirten Bakan Gürlek, suçtan elde edilen haksız kazançların izinin sürülmesi ve mağdurların haklarının korunmasının da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Dolandırıcılık yoluyla elde edilen paraların kısa sürede farklı banka hesaplarına, dijital cüzdanlara ve kripto varlıklara aktarılmasının mağduriyetlerin giderilmesini zorlaştırdığını vurgulayan Bakan Gürlek, DOLUNAY Projesi ile bu sürecin daha etkin şekilde takip edilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
Proje kapsamında yapay zekâ destekli analizlerle şüpheli para hareketlerinin anlık olarak tespit edilmesi, hukuki süreçler çerçevesinde gerekli müdahalelerin hızlandırılması ve suç gelirlerinin farklı hesaplara aktarılmasının önlenmesi amaçlanıyor.
İçişleri Bakanlığı bünyesinde Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi’nin kurulmasının planlandığını ifade eden Bakan Gürlek, “Cumhuriyet Başsavcılıklarımız, Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımız, MASAK ve bankacılık sistemimiz arasındaki koordinasyonu güçlendireceğiz. Suç gelirlerinin takibini ve gerekli adli tedbirlerin uygulanmasını hızlandırarak adaletin tesisi, kamu düzeninin korunması ve milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması için ortak mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Bakan Gürlek, siber dolandırıcılıkla mücadelenin devletin tüm imkânlarıyla kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, suç örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin siber dünyada da devam edeceğini vurguladı.
Suçun işlendiği yer neresi olursa olsun dolandırıcılık şebekelerine karşı mücadelenin sürdürüleceği mesajını veren Bakan Gürlek, iş birliği dolayısıyla İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’ye de teşekkür etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

29 Ekim 2026 Altın fiyatlarında düşüş: Gram altın geriledi

29 Ekim 2026 Meteoroloji’den hafta sonu için yağış uyarısı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
9:04 Erdoğan’dan Anıtkabir’de Türkiye Yüzyılı mesajı
8:18 Kamuda maaş sistemi yeniden düzenlenecek
8:13 Hayvancılığa 2027’de 52,5 milyar lira destek
7:35 Fenerbahçe’de geçici olarak Dirk Kuyt dönemi başladı
7:34 Anadolu turizmi için gazeteciler güçlerini birleştirdi: Turizm medyası Anadolu’ya yayılıyor
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
