23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
ANKARA – BHA
Adalet Bakanı Akın Gürlek, faili meçhul cinayet dosyalarının aydınlatılmasına yönelik çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının koordinasyonunda, Cumhuriyet başsavcılıkları ve kolluk birimlerinin çalışmalarıyla 64 dosyada 71 cinayetin faili meçhul olmaktan çıkarıldığını bildirdi.
Gürlek, İzmir, Mersin ve Osmaniye’de 10 ila 21 yıl öncesine uzanan üç ayrı dosyada önemli gelişmeler kaydedildiğini belirterek soruşturmaların sürdüğünü kaydetti.
İzmir’in Menemen ilçesinde 2005 yılından bu yana kendisinden haber alınamayan Muharreme Oral’ın dosyasında yeni deliller değerlendirildi. Aile bireyleri tarafından öldürüldüğüne ilişkin gizli tanık beyanı ile şüphelilerin iletişim kayıtlarının birlikte incelenmesi üzerine çalışma yürütüldü.
Oral’ın bir kuyuya atıldığı iddiası doğrultusunda 19 Ekim 2026’da düzenlenen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı. Oral’ın cansız bedenine ulaşılması için yer altı görüntüleme ve tarama cihazlarıyla yapılan çalışmaların devam ettiği bildirildi.
Mersin’de 9 Ekim 2016’da kaçırıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Furkan Coşkun’un dosyası da yeniden incelendi. Tanık ifadeleri ve iletişim kayıtlarının değerlendirilmesi sonucunda bazı tanıklarla şüpheliler arasında bağlantılar tespit edildi.
20 Ekim 2026’da 9 şüpheli hakkında işlem başlatılırken, şüphelilerden 7’si gözaltına alındı. Diğer 2 şüphelinin ise ceza infaz kurumunda bulunduğu belirlendi. Coşkun’un akıbetinin aydınlatılmasına yönelik soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.
Osmaniye’de 2016 yılında kaybolan Mehmet Çabuk’un dosyasında ise yeni beyanlar üzerine soruşturma derinleştirildi. Cezaevinde bulunan bir şüpheli, Çabuk’u 27 Ocak 2016’da öldürerek bir evin bahçesine gömdüğünü itiraf etti.
Şüphelinin yer göstermesinin ardından yapılan kazılarda, beton zeminin yaklaşık 4 metre altında kemik parçaları bulundu. Kalıntılar, kimlik tespiti ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Soruşturma kapsamında 2 şüphelinin tutuklandığı, 1 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildiği belirtildi.
Bakan Gürlek, yeni deliller, teknik incelemeler ve yıllar sonra ortaya çıkan beyanlar sayesinde faili meçhul dosyalar üzerinde çalışmayı sürdüreceklerini vurguladı.
Gürlek, açıklamasında, “Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, hakikatin izini sürmekten ve adaletin tecellisi için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Bakan Gürlek, soruşturmalarda görev alan cumhuriyet başsavcılıklarına, kolluk birimlerine ve kamu görevlilerine teşekkür etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

22 Ekim 2026 Ordu Büyükşehir, Ordu’yu geleceğe hazırlıyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
