ANKARA – BHA
Temiz bir kentin yalnızca çevre düzeniyle değil, güçlü bir yurttaşlık bilinci, gönüllülük ve dayanışma kültürüyle mümkün olduğunu vurguladı. Ortak yaşam alanlarına sahip çıkmanın kente, insana ve geleceğe karşı duyulan sorumluluğun en somut göstergelerinden biri olduğunu ifade eden Yılmaz, “Temiz bir kent, birlikte sahip çıkılan bir gelecektir” mesajını vererek şu değerlendirmelerde bulundu:
“20 Eylül Dünya Temizlik Günü, yalnızca çevremizi temiz tutmanın değil; yaşadığımız kente nasıl baktığımızın, ortak yaşam alanlarımıza ne kadar sahip çıktığımızın ve birbirimize karşı taşıdığımız sorumluluğun da güçlü bir hatırlatıcısıdır. Temiz bir kent; yalnızca süpürülmüş sokaklardan, toplanmış atıklardan ya da düzenli parklardan ibaret değildir. Temiz kent; çevre bilincinin, yurttaşlık sorumluluğunun, gönüllülüğün ve dayanışmanın bir araya geldiği güçlü bir kent kültürüdür. Ankara Kent Konseyi olarak biliyoruz ki bir mahalleyi yaşanabilir kılan yalnızca fiziksel koşulları değildir. O mahallede insanların birbirine, sokağına, parkına, ağacına ve ortak geleceğine sahip çıkma iradesidir. Bir kişinin yere çöp atmaması, bir komşunun çevresine duyarlılık göstermesi, bir gencin gönüllü bir temizlik çalışmasına katılması, bir çocuğun doğayı korumayı öğrenmesi; aslında aynı dayanışma zincirinin birbirine eklenen halkalarıdır. Çünkü çevreyi korumak bireysel bir hassasiyetle başlar; ancak toplumsal dayanışmayla kalıcı hale gelir.”
Kentlerin ihtiyacının yalnızca temizlik değil, bilinçli temizlik olduğuna vurgu yapan Halil İbrahim Yılmaz konuşmalarını şu sözlerle bitirdi;
“Bugün kentlerimizin ihtiyacı yalnızca daha fazla temizlik hizmeti değildir. Atığı azaltan, geri dönüşümü önemseyen, tüketim alışkanlıklarını sorgulayan ve ortak yaşam alanlarını kendi evi gibi gören güçlü bir yurttaşlık bilincine ihtiyacımız var. Ankara’nın her mahallesinde, her sokağında ve her ortak yaşam alanında bu bilinci büyütmek hepimizin sorumluluğudur. Çünkü kentimize sahip çıkmak; aslında birbirimize, doğaya ve geleceğimize sahip çıkmaktır. 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nün, yalnızca daha temiz sokaklara değil; daha güçlü bir çevre bilincine, daha yüksek bir gönüllülük ruhuna ve daha güçlü bir dayanışma kültürüne vesile olmasını diliyorum. Çünkü temiz bir kent, birlikte sahip çıkılan bir gelecektir.”
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

20 Eylül 2026 Keçiören’de bağımlılığa karşı farkındalık yürüyüşü

20 Eylül 2026 Keçiören’de gazi ve şehitler anısını program düzenlendi

20 Eylül 2026 Antalyaspor’da Mustafa Ergün yeniden başkan

20 Eylül 2026 Milli Hızlı Tren’de seri üretim başladı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
