23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
ANKARA – BHA
Tunceli ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla Elazığ, Malatya, Ankara, İstanbul ve Tunceli’de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.
Operasyon kapsamında, Handan Sonel’in yanı sıra Gülistan Doku’nun telefonuna müdahale ettiği değerlendirilen bilişim şirketinin sahibi, 3 doktor, 1 hemşire, 1 bilgi işlem görevlisi, 5 veri giriş personeli, 1 iş insanı ve 2 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 15 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin jandarma ve emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020’den itibaren haber alınamaması üzerine ailesi, 6 Ocak 2020’de Tunceli’de kayıp başvurusunda bulundu. Başlatılan arama çalışmalarından sonuç alınamadı.
Soruşturmada elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “kasten öldürme”, “cinsel saldırı”, “suç delillerini gizleme veya yok etme”, “bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girerek verileri yok etme veya bozma”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “suçu bildirmeme” ve “suçluyu kayırma” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Bu kapsamda dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel, oğlu Mustafa Türkay Sonel, eski polis Gökhan Ertok, dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir, Erdoğan Elaldı, Celal Altaş, Nurşen Arıkan, Ferhat Hanedan Güven, Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov, annesi Cemile Yücer, üvey babası Engin Yücer ile Tuncay Sonel’in koruma polisi Şükrü Eroğlu tutuklandı.
Uğurcan A., Munzur Üniversitesinin güvenlik kameralarından sorumlu Savaş G., Süleyman Ö. ile hastane kayıtlarını sildiği öne sürülen B.Y. ve Y.E. ise yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Soruşturmada kırmızı bültenle aranan firari şüpheli Umut Altaş’ın ABD’de gözaltına alındığı açıklanırken, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında yürütülen soruşturma kapsamında dönemin Tunceli Emniyet Müdürü Yılmaz Delen’in tanık sıfatıyla ifadeye çağrıldığı belirtildi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
11 Ekim 2026 Beypazarı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
20:47 Gökyay Vakfı Satranç Müzesi 11. kuruluş yıl dönümünü kutladı
17:59 “Sağlıklı Gençlerle Sağlıklı Geleceğe” projesi hayata geçiriliyor
14:33 Rize gastronomisinde yeni dönem: Bal, mandalina ve çay atıkları ekonomiye kazandırılıyor
14:25 ISUBÜ’den 7 bilim insanı “dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
