23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
ANKARA – BHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla “15 Temmuz: Türkiye Yüzyılı’nın İstiklal Beyannamesi” başlıklı bir makale kaleme aldı.
Gazetelerde yayımlanan makalesinde, “Tarihin akışını değiştiren koca bir milletin istiklal ve istikbali için canı pahasına mücadele ettiği o meşum gecenin üzerinden tam on yıl geçti.” sözleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’un yalnızca bir darbe girişiminin engellendiği gece olmadığını, aynı zamanda milletin iradesini ve bağımsızlığını koruduğu tarihi bir demokrasi zaferi olduğunu vurguladı.
15 Temmuz’un, Malazgirt’ten İstanbul’un fethine ve Kurtuluş Savaşı’na uzanan tarihi mücadele ruhunun bir devamı olduğunu belirten Erdoğan, milletin aynı inanç ve kararlılıkla meydanlara çıkarak tarihe geçen bir destan yazdığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi sırasında vatandaşları meydanlara davet ederken bunun yalnızca bir çağrı olmadığını, milletin demokratik sağduyusuna, ferasetine ve cesaretine duyulan güvenin göstergesi olduğunu kaydetti.
“Ya istiklal ya ölüm” anlayışını yeniden ayağa kaldırmayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, milletin de bu çağrıya canını ortaya koyarak karşılık verdiğini ifade etti. Erdoğan, milletin o gece vesayet ve ihanet girişimlerini bertaraf ettiğini belirterek, darbe girişimi sırasında 253 kişinin şehit olduğunu, 2 binden fazla kişinin de yaralandığını hatırlattı.
Makalesinde FETÖ ile mücadeleye de değinen Erdoğan, son 10 yılda örgütle hem yurt içinde hem de uluslararası alanda kararlılıkla mücadele edildiğini belirtti.
Devlet kurumlarına sızan yapılanmanın tasfiye edildiğini ifade eden Erdoğan, bürokrasiden orduya, yargıdan iş dünyasına kadar birçok alanda FETÖ’nün etkisinin ortadan kaldırılması için çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.
Erdoğan, FETÖ ve benzeri yapıların yeniden güç kazanmasının önüne geçebilmek için 15 Temmuz ruhunun canlı tutulmasının ve bu bilincin gelecek nesillere aktarılmasının önem taşıdığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin üzerinden geçen 10 yılda acıların ilk günkü tazeliğini koruduğunu belirterek, FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı mücadelenin aynı kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
11 Ekim 2026 Beypazarı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
20:47 Gökyay Vakfı Satranç Müzesi 11. kuruluş yıl dönümünü kutladı
17:59 “Sağlıklı Gençlerle Sağlıklı Geleceğe” projesi hayata geçiriliyor
14:33 Rize gastronomisinde yeni dönem: Bal, mandalina ve çay atıkları ekonomiye kazandırılıyor
14:25 ISUBÜ’den 7 bilim insanı “dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
