
MALATYA – BHA
Program kapsamında ilk olarak Doğanşehir ilçesi Eskiköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 83 adet toplu konut alanında incelemelerde bulunuldu. Ardından Sürgü Mahallesi’nde 229 adet çelik kırsal köy konutunda incelemelerde bulunularak, proje ilerleyişi hakkında yetkililerden bilgi alındı.
Program çerçevesinde Sürgü Mahallesi’nde yapımı devam eden Yeni Camii ve Güzelköy Mahallesi Güzelköy Camii’nde incelemelerde bulunuldu.
Daha sonra program Kurucuova mahallesinde yapımı tamamlanan Kölükkuyu Camii’nin açılışı ve Kadilli Mahallesi Camii ile Gövdeli Mahallesi Merkez Camii inşaatlarında incelemelerle devam etti.
Açılışta konuşan Vali Yavuz “Bugün, Allah’ın evlerinden birinin açılışı vesilesiyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel hizmetin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
6 Şubat depremleri hepimiz için büyük bir imtihan oldu. Birçok insanımız sevdiklerini, evlerini ve hatıralarını kaybetti. Devletimiz ve milletimiz el ele vererek bu zor günlerde büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Bugün konutlardan iş yerlerine, okullardan ibadethanelere kadar birçok alanda yeniden ayağa kalkan bir Malatya görüyoruz.
Camilerimiz, Kur’an kurslarımız ve diğer ibadethanelerimiz de bu yeniden yapılanma sürecinin önemli bir parçasıdır. Depremde zarar gören ibadethanelerimizin yerine yenilerini kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bugün açılışını yaptığımız camilerimizin cemaatinin bol, hizmetlerinin hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”dedi.
Vali Seddar Yavuz daha sonra Doğanşehir Erkenek Mahallesi rezerv alanda yapımı devam eden 110 konut, 105 ticarethane ve 1 fırından oluşan proje alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Program Doğanşehir Erkenek Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 569 adet kırsal köy konutunda incelemelerle devam etti.
Örencik Mahallesi programı kapsamında, vatan uğruna canını feda eden Şehit Er Nurettin Dalkılınç’ın kıymetli ailesi ziyaret edilerek devletimizin her zaman şehit ailelerinin yanında olduğu vurgulandı.
Vali Yavuz daha sonra Doğanşehir Kapıdere Mahallesinde yapımı tamamlanan 86 adet, Gövdeli Mahallesinde yapımı tamamlanan 125 adet ve Bıçakcı Mahallesinde yapımı tamamlanan 92 Adet kırsal köy konutunda incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Program Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki heyetin Küçüklü Mahallesinde 40, Beğre Mahallesinde 27, Elmalı Mahallesinde 214 ve Günedoğru Mahallesinde 192 kırsal konutta incelemeler yapmasının ardından sona erdi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
17 Haziran 2026 Görev başarısı yerine görünüş haberleri artık pes dedirtti
17 Haziran 2026 CHP Milletvekili Elvan Işık Gezmiş Sıla ile gurbeti kaynaştırdı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Türkiye’de elektrikli araç sayısı açıklandı; sayı 332 bine ulaştı
0:00 Emeklilere ÖTV’siz araçta son durum: Teklif beklemede
0:00 Sarıkamış Belediyesi’nden Geleneksel Sünnet Şöleni için ön başvuru çağrısı
0:00 Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu tutuklandı!
0:00 Sarı-lacivertlilerin Avrupa yolculuğunda rakip belli oldu
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
