
MALATYA – BHA
‘Malatya kütüphaneler ve spor şehri olacak’ vizyonuyla 4 milyarlık gençlik, spor ve kütüphane yatırımı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, belediye binası yerleşkesi içerisinde yapımı tamamlanan ve yalnızca Malatya’nın değil, bölgenin en büyüğü olan kütüphanenin gençlere hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.
Malatya’yı önemli hizmetlerle buluşturmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Er, “Malatya’mızın, özellikle de gençlerimizin heyecanla beklediği müjdeli haberi paylaşmak istiyorum; uzun süredir üzerinde titizlikle çalıştığımız kütüphanemizi açıyoruz. Sınav döneminin yaklaşması nedeniyle gençlerimizi daha fazla bekletmek istemedik. Bu nedenle kütüphanemizi Perşembe gününden itibaren öğrencilerimizin hizmetine açıyoruz. Öğrencilerimizin yalnızca kimlikleriyle gelmeleri yeterli olacak. Burada güvenli, huzurlu, temiz ve konforlu bir çalışma ortamı hazırladık. Özellikle anne ve babalarımız müsterih olsunlar; gençlerimiz burada güven içerisinde ders çalışabilecekler” dedi.
Kütüphanede bütün detayların en ince detayına kadar düşünüldüğünü aktaran Başkan Er, şunları kaydetti: “Kütüphanemiz, 7 gün 24 saat hizmet verecek. Öğrencilerimiz kesintisiz şekilde çalışmalarını sürdürebilecekler. Belirli saatlerde çorba ikramımız olacak, çay ve su ücretsiz olarak sunulacak. Ayrıca kahve ikramlarımız da olacak. Sınırsız internet erişimi, bilgisayar donanımlı çalışma alanları ve ihtiyaç duyulan tüm imkânlar öğrencilerimizin hizmetinde olacak. Biz, gençlerimizin başarısı için her ayrıntıyı düşündük. Artık Perşembe gününden itibaren kimliklerini alıp gelmeleri yeterli. Burası yalnızca bir kütüphane değil; gençlerimizin geleceğe hazırlanırken kendilerini rahat hissedecekleri modern bir yaşam ve eğitim alanı oldu.”
Kütüphanenin kapasitesi ve içinde yer alan donatıları ile bölgenin en büyük kütüphanesi olduğuna dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Aynı anda 815 öğrencimizi ağırlayabilecek kapasiteye sahip. Üniversite atmosferini hissettirecek amfisi, çalışma alanları, bilgisayar destekli çalışma masaları, seminer ve söyleşi salonları, bekleme alanları ve kafeteryasıyla gençlerimize çok kapsamlı bir ortam sunuyoruz.
Buradaki bütün düzenimiz ders çalışma odaklıdır. Amacımız gençlerimizin dikkatlerini dağıtmadan, verimli bir şekilde çalışmalarını sağlayacak bir ortam oluşturmaktır. Ben özellikle anne ve babalarımızı da kütüphanemizi görmeye davet ediyorum. Gelip bu güzel eseri yerinde görsünler. Çünkü bazı şeyleri anlatmak mümkün ama görmek çok daha etkili. Malatya’mıza kazandırdığımız bu önemli eğitim yatırımını hemşehrilerimizin bizzat görmesini arzu ediyoruz.
Şimdiden tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, kütüphanemizin Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 7 gün 24 saat hizmet verecek şekilde planlanan kütüphane, aynı anda 815 kişinin çalışmasına imkân sağlıyor. Kütüphanede ilk etapta 60 bin kitaplık zengin bir kaynak arşivinin yanı sıra amfi salonu, seminer salonları, öğrenci hizmet birimleri, serbest çalışma alanları, bilgisayarlı çalışma masaları ve öğrencilerimize hizmet verecek modern bir kafeterya yer alıyor. Özel bir yazılım sistemiyle öğrencilerin ihtiyaçlarına hızlı ve etkin şekilde cevap verecek aynı zamanda modern ve çok amaçlı bir yaşam ve eğitim merkezi olarak tasarlanan kütüphanede; 460 kişilik serbest çalışma alanı, 95 kişilik bilgisayarlı çalışma alanı, 100 kişilik amfi alanı, 60 kişilik seminer salonu ve 100 kişilik kafeterya bölümü bulunuyor.
Gençlerin ve öğrencilerin en önemli buluşma noktalarından biri olacak kütüphane, Malatya’nın eğitim, kültür ve sosyal hayatına önemli katkı sunacak. Kütüphaneye girecekler kutuphane.malatya.bel.tr linki üzerinden kayıt yaptırarak girebilecekler
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
13 Haziran 2026 Serik merkezli operasyonda 68 şüpheli sevk edildi
13 Haziran 2026 Milliler Dünya Kupası mesaisine Avustralya maçıyla başlıyor
13 Haziran 2026 LGS’de büyük gün: Milyonlarca öğrenci sınava girecek
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
