ANTALYA – BHA
Sözen Yayıncılık ve Organizasyon CEO’su Gökmen Sözen, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermek üzere yurt dışındaki programlarını yarıda keserek Türkiye’ye döndü. İfade işlemlerinin ardından serbest bırakılan Sözen, kamuoyuna ve gastronomi dünyasına yönelik açıklamalarda bulundu.
Uzun yıllardır Türkiye’nin gastronomi alanındaki uluslararası tanıtımına katkı sunduklarını belirten Sözen, çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edeceklerini söyledi. Sözen açıklamasında, Türk mutfağının uluslararası alanda temsil edilmesi için yürüttükleri faaliyetlerin süreceğini ifade ederek, “Kimsenin şüphesi olmasın; Sözen Yayıncılık ve Organizasyon olarak gerek yurt içinde Türk mutfağına sağladığımız katkıları sürdürmeye, aynı zamanda uluslararası gastronomi faaliyetlerinde ülkemizi temsil etmeye hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
Açıklamasının yalnızca kişisel bir değerlendirme olmadığını belirten Sözen, Türk mutfağının son yıllarda küresel gastronomi sahnesinde daha görünür hale geldiğine dikkat çekti. Sözen, “Gündelik olayların, dönemsel meselelerin arasında Sözen ismi garnitür edilemeyecek kadar önemli işlere imza atmaktadır. Çünkü bizim misyonumuz sadece ve sadece köklerini binlerce yıldan alan Türk mutfağına hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin gastronomi diplomasisi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Sözen, gastronominin yalnızca mutfak kültürüyle sınırlı olmadığını; turizm, ekonomi ve uluslararası tanıtım açısından da stratejik bir alan haline geldiğini söyledi.
Uluslararası organizasyonlar, gastronomi zirveleri ve yayıncılık faaliyetleri aracılığıyla yerel mutfak kültürünü dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini kaydeden Gökmen Sözen, Türkiye’nin gastronomi vizyonunun sürdürülebilmesi için ortak bir dil ve güçlü bir birlikteliğin önemine işaret etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
21 Mayıs 2026 Erzurum Lisesi’nde Nene Hatun’un kahramanlığı anlatıldı
21 Mayıs 2026 DSÖ’den Ebola uyarısı: “Aşı için 9 ay gerekebilir”
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
