23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu

ŞANLIURFA – BHA
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen çalışmada, 500 bin biber ve 500 bin patlıcan fidesi çiftçilerle buluşturuldu.

Eyyübiye’de eski havaalanı civarında bulunan Tarımsal Hizmetler İşletmesi’nde yapılan dağıtıma üreticiler yoğun ilgi gösterdi.
Dağıtım töreninde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Ağan, Şanlıurfa’nın tarımsal potansiyeline dikkat çekerek, yapılan desteğin yalnızca bir fide dağıtımı olmadığını vurguladı. Başkan Vekili Ağan, üretim sürecinin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yürütülen protokol kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, “Bugün sadece fide değil; emek, umut ve yeniden hayata tutunma imkânı paylaşıyoruz” dedi.
Yaklaşık 10 milyon lira piyasa değerine sahip fidelerin 685 bin lira maliyetle üretildiğini ifade eden Ağan, bunun kamu kaynaklarının etkin kullanımı açısından önemli bir örnek olduğunu söyledi.
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ise kentte tarım alanında güçlü bir iş birliği sürecinin yaşandığını belirterek, üniversiteler ve ilgili kurumların ortak çalışmalarla üretimi desteklediğini kaydetti.
Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Halil Hatipoğlu da projenin hem ekonomik hem de sosyal açıdan önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Hatipoğlu, üretim sürecine katılan bireylerin topluma kazandırılmasının yanı sıra, çiftçilere sağlanan destekle tarımsal üretimin güçlendirildiğini dile getirdi.
Belirlenen takvim doğrultusunda sabah saatlerinde başlayan kayıt işlemlerinin ardından aynı gün içerisinde fide dağıtımına geçildi. Dağıtım, planlanan 1 milyon fide üreticilere ulaştırılıncaya kadar aralıksız devam etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
14 Ekim 2026 Kars TSO Meclis Başkanlığına Zülküf Kop seçildi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
21:00 Fenerbahçe İngiltere’de dağıldı: Aston Villa’dan 6 gollü zafer
19:36 İstanbul’da eğitime 1 gün ara verildi: Motosikletlerin trafiğe çıkışı yasaklandı
15:35 Edirne gayrimenkul sektörüne yeni soluk: Selimia Gayrimenkul
14:42 Kars’ta Tarihi Mazlum Ağa Hamamı Turizme kazandırılıyor
14:23 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz Kırıkkale’de ulaştırma vizyonunu anlattı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
