
SAMSUN – BHA
Samsun’un ulaşım altyapısını güçlendirecek Çorum–Samsun Hızlı Tren Hattı projesinde kritik bir aşama daha geride bırakıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hattın 1. etap yapım işinin Resmî Gazete’de yayımlandığını bildirdi.
Başkan Doğan, projeye katkı sunan isimlere teşekkür ederek, başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş’a şükranlarını iletti.
Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Samsun’un lojistik ve üretim kapasitesinin artması hedefleniyor. Hızlı tren hattı; Karadeniz ile İç Anadolu’yu birbirine bağlayarak, özellikle sanayi ve ticaret açısından önemli bir rol üstlenecek.
Ayrıca proje kapsamında, Samsun Limanı ile Mersin Limanı arasındaki bağlantının güçlendirilmesi ve organize sanayi bölgelerinin daha etkin şekilde entegre edilmesi planlanıyor. Bu sayede kuzey-güney hattında ekonomik hareketliliğin artırılması amaçlanıyor.
Resmî Gazete’de yayımlanan ilana göre, hızlı tren hattının Çorum–Samsun kesiminin ilk etabı Havza ilçesine kadar uzanacak şekilde inşa edilecek. Söz konusu etap, projenin ilerleyen aşamaları için de temel oluşturacak.
Yetkililer, hattın tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki ulaşım süresinin önemli ölçüde kısalacağını ve ekonomik kalkınmanın hız kazanacağını belirtiyor.
Samsun’un “Kuzeyin Üretim Merkezi” olma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirilen proje, hem şehir hem de bölge ekonomisi açısından stratejik bir yatırım olarak öne çıkıyor. Hızlı tren hattının tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye’nin kuzeyi ile güneyi arasındaki ulaşım ağının daha güçlü hale gelmesi bekleniyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
17 Nisan 2026 Antalya’da yabancı turist sayısı 1,25 milyonu geçti
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
