
MALATYA – BHA
Ekipler, dükkânların teslim sürecinde esnafın temiz bir ortamda iş yerlerini açabilmesi için kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Sokaklarda devam eden inşaat faaliyetleri nedeniyle oluşan molozlar kademeli olarak kaldırılırken, yeniden kirlenme ihtimaline karşı çalışmalar planlı şekilde sürdürülüyor. Çalışmaların ilerleyen aşamalarında kaldırımlarda oluşan bozulmaların da onarılması planlanırken, bu süreç tamamlandıktan sonra bölgede kalan tüm molozların kaldırılması hedefleniyor. Yeni Camii ile Akpınar arasında yer alan ve birkaç bin dükkânı kapsayan alanda temizlik faaliyetleri etaplar halinde yürütülüyor.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, esnafın iş yerlerini temiz bir şekilde teslim almasının hedeflendiğini belirterek, “Bugün Akpınar bölgesinde temizlik çalışmalarımızı yerinde inceliyoruz. Anahtar teslimi yapılan dükkânların içlerini ve çevresini ekiplerimiz temizliyor. Amacımız, esnafımız dükkânını açtığında bir moloz yığını ile karşılaşmaması, temiz bir cadde ve temiz bir iş yeriyle karşılaşmasıdır. İnşallah haftaya kadar dükkân içlerindeki temizlik çalışmalarını tamamlamış olacağız.” dedi.
Sokaklarda devam eden çalışmalar nedeniyle molozların kademeli şekilde kaldırıldığını ifade eden Taşkın, iş makinelerinin hareketinden kaynaklı kaldırımlarda bazı bozulmalar oluştuğunu belirtti. Taşkın, “Bu alanların onarımını da tamamladıktan sonra sokaklardaki tüm molozları kaldırmış olacağız. Ayın 15’inden sonra anahtar alan hemşehrilerimiz dükkânlarını açtıklarında temiz bir ortamla karşılaşacak. Bu bölgede binlerce dükkân yer alıyor. Yeni düzenlemelerle birlikte daha geniş sokaklar ve önemli bir otopark kapasitesi oluşturuldu. Amacımız, hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda ticaret ve alışveriş yapabilmesini sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
10 Nisan 2026 Antalya Valisi Hulisi Şahin Batman Petrolspor’u kutladı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
7:51 Aksaray’da Özel Sporculardan Tarihi Başarı!
0:00 Dolmabahçe’de kritik randevu: Beşiktaş evinde Antalyaspor’u ağırlıyor
0:00 Bakan Uraloğlu’ndan, Meclis Başkanı Kurtulmuş’a tarihi teşekkür
0:00 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Viranşehir’de selin izlerini sildi
0:00 Kars’ta 181. Kuruluş Yıl Dönümü ve Polis Haftası coşkuyla kutlandı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
