
ANKARA – BHA
Şubat 2026 tarihinde başlayan uygulamada 27 Mart 2026 itibarıyla aktif kullanıcı sayısı 73 bin 261 kişiye ulaştı. EGO Genel Müdürlüğü verilerine göre, uygulamanın ilk haftasında 176 bin 102 olarak gerçekleşen biniş sayısı yüzde 68 oranında artarak son haftalarda 295 bin 817’ye yükseldi. Sosyal abonmanın uygulanmaya başladığı tarihten itibaren 27 Mart’a kadar toplam biniş sayısı 1 milyon 666 bin 800 olarak gerçekleşti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) sosyal destek alan vatandaşların toplu ulaşıma erişimini kolaylaştırmak için 1 Şubat 2026’da hayata geçirdiği “Sosyal Abonman” uygulamasına ilgi her geçen gün artıyor.
EGO otobüsleri, ANKARAY, metro ve Başkentray’da geçerli olan ücretsiz ulaşım kapsamında 27 Mart 2026 itibarıyla aktif kullanıcı sayısı 73 bin 261’e ulaştı.
EGO Genel Müdürlüğü verilerine göre, uygulamanın ilk haftasında toplu taşımada 176 bin 102 biniş gerçekleşirken, son haftalarda bu sayı 295 bin 817’ye yükseldi. Böylece ilk hafta ile son hafta arasında aktif biniş sayısında yüzde 68 oranında artış yaşandı.
Gerçekleştirilen biniş sayıları haftalara göre ise, 244 bin 765, 249 bin 402, 234 bin 439, 265 bin 476 ve 200 bin 799 olarak kayıtlara geçti.
Toplam kullanım rakamlarına bakıldığında Sosyal Abonman ile EGO otobüslerine 1 milyon 271 bin 316, metro hatlarına 258 bin 289, ANKARAY’a 53 bin 741, Başkentray’a ise 83 bin 454 biniş gerçekleşti. Tüm hatlarda toplam biniş sayısı ise 1 milyon 666 bin 800 olarak kaydedildi.
Uygulama kapsamında verilen ücretsiz ulaşım hakkı, EGO otobüsleri, ANKARAY, metro ve Başkentray hatlarında 30 gün boyunca kullanılabiliyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
06 Nisan 2026 RATEM’in ilk bölge buluşması Adana’da yapıldı
06 Nisan 2026 13 ilde FETÖ operasyonu: 19 gözaltı
06 Nisan 2026 Tirebolu maden firmasına geçit vermedi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
