
Hüseyin ZORKUN – HATAY – BHA
Açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, HBB Başkanı Mehmet Öntürk, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplam 152 proje arasından finale kalan 30 proje, HatayBot yarışma alanında öğrenciler tarafından sergilenecek. Yarışma, bölgenin teknoloji ekosistemini canlandırmayı ve gençleri geleceğin mesleklerine hazırlamayı amaçlıyor.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, açılışta yaptığı konuşmada, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Hatay’ın sadece bugüne değil geleceğe de hazırlandığını vurguladı. Masatlı, öğrencilerin ‘Türkiye Yüzyılı’na yakışır projeler üretmelerinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. HBB Başkanı Mehmet Öntürk ise yarışmanın, afetin yaralarını sararken geleceği inşa etme çabalarının bir parçası olduğunu belirtti.
Öntürk, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz ve geleceğimize sahip çıkmalıyız” diyerek yarışmanın önemine dikkat çekti. Başkan Öntürk ayrıca birinci olan öğrencilere 1 milyon TL para ödülü ve 2 milyon TL teçhizat desteği vereceklerini müjdeledi. Gençlerin çalışmalarını desteklemek amacıyla Karlısu’da bir atıl binayı gençlere tahsis ettiklerini ve burada önemli başarılar elde ettiklerini sözlerine ekledi. İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Hatay Robot Yarışmasının gençleri sadece teknik becerilerle değil, düşünen, üreten ve çözüm geliştiren bireyler olarak yetiştiren güçlü bir eğitim zemini olduğunu vurguladı.
Tüysüz, yarışmanın yerelde başlayıp ulusal ve uluslararası düzeye taşınabilecek önemli bir adım olduğunu ifade ederek, gençlerin daha büyük sahnelere hazırlanmasına katkı sağladığını kaydetti. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri stantları gezerek öğrencilerden robotlar hakkında bilgi aldı. Program, robot gösterileri, halk oyunları ve gençlik orkestrasının performanslarıyla son buldu. Final yarışmaları 2, 3 ve 4 Nisan tarihlerinde Antakya Merkez Kapalı Spor Salonu’nda devam edecek. Öğrenciler HatayBot Mucit Kategorisi Saha Değerlendirme Komisyonu karşısında projelerini sunacak. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde her kategoride ilk 3 proje belirlenecek.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
02 Nisan 2026 Kepez’de sahte yatırım ağına baskın: 16 gözaltı
02 Nisan 2026 Hatay Reyhanlı’da Çocuklara haraç girişimi bulunuldu
02 Nisan 2026 Araç kullanamayan engellilere ÖTV muafiyeti müjdesi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
