23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu

ANKARA-BHA
Sanık hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Fatma Tuğçe Özbek Erol'un ikamet ettiği dairede pitbull cinsi köpek beslediği belirtildi. Bina sakinlerinin şikayetleri üzerine site yönetiminin 29 Temmuz 2025 tarihinde oy birliğiyle, yasaklı ırkların site içerisinde barındırılmasını ve ortak alanlarda dolaştırılmasını yasakladığı ifade edildi.
İddianamede müşteki beyanları, doktor raporları ve güvenlik kamerası kayıtlarına yer verildi. Buna göre, 30 Kasım 2025 günü sanığa ait köpeğin 1,5 yaşındaki Efe Öztürk ile 5 yaşındaki ablası Doğa Öztürk'e saldırdığı kaydedildi. Bilkent Şehir Hastanesi tarafından düzenlenen adli muayene raporlarında, her iki çocuğun da hayati risk taşıdığı ve yaralanmalarının basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek nitelikte olduğu tespitine yer verildi.
İddianamede, sanığın savunmasında suçlamaları reddettiği ancak daha önce 20 Kasım 2025 tarihinde hakkında “hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması” suçundan suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığının 7 Aralık 2021 tarihli genelgesinde pitbull cinsi köpeklerin tehlike arz eden hayvanlar listesinde yer aldığı hatırlatılarak, köpeğin ağızlıksız şekilde dolaştırılması sonucu çocukların yaralanmasına neden olunduğu ifade edildi.
Hazırlanan iddianame, Ankara Batı Adliyesi 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Olayla ilgili davanın ilk duruşmasının 21 Nisan tarihinde görüleceği bildirildi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
19:25 Trabzonspor’dan Finlandiya’da 4 gollü zafer: KuPS deplasmanında kazandı
18:21 İstanbul’da sel felaketi: 3 bin 55 kişi kurtarıldı
16:08 TİMBİR ve ASBÜ’den kültürel endüstrilerin geleceğine ışık tutan panel
14:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Uluslararası eğitimde artık yeni bir ligdeyiz”
14:55 RİDEF’ten “Rize’ye Sözümüz Var” buluşması: “I. Naylaltı Sohbetleri” gerçekleştirildi
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
