Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Enflasyon verisi yarın açıklanacak, zam oranları netleşecek

Enflasyon verisi yarın açıklanacak, zam oranları netleşecek

A - +

Yerel Haberler - 04.01.2026 - 6:30

Enflasyon verisi yarın açıklanacak, zam oranları netleşecek

ANKARA – BHA

TÜİK verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasım ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,87 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 31,07 olarak gerçekleşti. Temmuz-kasım dönemini kapsayan beş aylık süreçte ise tüketici fiyatlarındaki artış yüzde 11,2’ye ulaştı.

Bu artışla birlikte, söz konusu dönemde maaşlara yapılan yüzde 5’lik zam oranı aşılmış oldu ve memur ile memur emeklileri için enflasyon farkı oluştu. Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 2026-2027 dönemini kapsayan toplu sözleşme kararı doğrultusunda, 2026 yılının ilk altı ayı için memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına yüzde 11 oranında zam yapılması öngörülüyor. Buna ek olarak, gerçekleşecek enflasyon farkı da maaşlara yansıtılacak.

Öte yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını, 2025 yılının ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranı kadar zamlı alacak. Aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasıyla birlikte, tüm kesimlerin alacağı zam oranları kesinleşmiş olacak.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021