12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada
11:21 Bayramda Aksaray Sokaklarında Kimse Yalnız Kalmayacak: Belediyeden Önlem!

ANKARA – BHA
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Venezuela’daki gelişmelerin yakından takip edildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin Venezuela’nın istikrarına ve halkının huzuruna önem verdiği vurgulanarak, mevcut durumun bölgesel ve küresel güvenlik açısından olumsuz sonuçlar doğurmaması için tüm taraflara itidal çağrısı yapıldı. Açıklamada ayrıca, krizin uluslararası hukuk çerçevesinde çözülmesi yönünde her türlü yapıcı katkının sunulmaya hazır olunduğu ve Caracas Büyükelçiliği aracılığıyla Türk vatandaşlarıyla koordinasyonun sürdüğü belirtildi.
Çin, ABD’nin eylemlerini Venezuela’nın egemenliğini ihlal eden “hegemonik” bir girişim olarak nitelendirerek sert şekilde kınadı. Rusya Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı “son derece endişe verici” olarak tanımladı ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile eşinin durumunun açıklığa kavuşturulmasını istedi. İran, saldırının BM Şartı’na aykırı olduğunu vurgularken, Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ABD’yi “devlet terörü uygulamakla” suçladı.
Meksika ve Kolombiya da askeri müdahaleye karşı olduklarını açıklarken, Kolombiya yönetimi olası mülteci hareketlerine karşı sınır bölgelerinde güvenlik önlemlerini artırdı. Belarus, saldırının uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan tehdit oluşturduğunu belirtirken, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva müdahaleyi “kabul edilemez” olarak niteledi.
Fransa, ABD’nin askeri operasyonunun güç kullanmama ilkesini ihlal ettiğini savunarak kalıcı bir çözümün dışarıdan dayatılamayacağını vurguladı. Avrupa Birliği ise gelişmeleri yakından izlediğini, her koşulda uluslararası hukuk ve BM Şartı’na saygı gösterilmesi gerektiğini açıkladı.
Öte yandan İsrail, ABD’nin müdahalesini desteklediğini duyurarak Maduro’nun devrilmesini memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Ukrayna da Maduro yönetiminin meşruiyetini tanımadığını ve Venezuela halkının özgürlük taleplerini desteklediklerini açıkladı.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği, ABD’nin askeri eylemiyle birlikte Venezuela’da tırmanan gerginliğin bölgede endişe verici sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunarak, uluslararası hukuka uyulmasının önemine dikkat çekti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
23 Mart 2026 OSKİ sondaj çalışmalarına hız verdi
23 Mart 2026 Hüseyin Kahya Fabrikası yükseliyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
0:00 Küba: ABD saldırısına hazırız, barış için diyaloğa açığız
0:00 FIFA’dan Adana Demirspor’a 6 puan daha silme cezası
0:00 Ders zili yeniden çaldı: 18 milyon öğrenci ders başı yaptı
0:00 İran’dan Basra Körfezi uyarısı: Mayın seçeneği gündemde
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada
11:21 Bayramda Aksaray Sokaklarında Kimse Yalnız Kalmayacak: Belediyeden Önlem!
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
