
İSTANBUL – BHA
İstanbul Gaziosmanpaşa’da düzenlenen “13. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri” kapsamında Tirebolulu kadınların hazırladığı el emeği ürünler sergisi, ziyaretçilerden tam not aldı.
Giresun’un kültürel zenginliğini ve Tirebolu kadınının maharetini İstanbul’a taşıyan sergi, Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde kapılarını açtı. Tirebolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki Aile Destek Merkezi (ADEM) Koordinatörü Arzu Toraman ve kursiyerlerinin hazırladığı sergi, hem hemşerilerinden hem de İstanbullu sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.
Geleneksel Motifler Modern Dokunuşlarla BuluştuSergide, Tirebolu’nun köklü kültürünü yansıtan geleneksel dokumalar, el yapımı çantalar, iğne oyaları ve yöresel kıyafetler ön plana çıktı. Özellikle Tirebolu’nun simgesi haline gelen renkli püsküllü çantalar ve titizlikle işlenmiş heybeler ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken ürünler arasında yer aldı.
“Mutlu Kadınlar, Mutlu Yarınlar” sloganıyla faaliyet gösteren Tirebolu ADEM’in standı, kadın emeğinin ekonomik değere dönüşmesi açısından büyük takdir topladı. Sergi alanını ziyaret eden misafirler, ürünleri yakından inceleyerek kursiyerlerden yapım aşamaları hakkında bilgi aldı.
Kültürel Bağlar GüçleniyorSergiye katılan protokol üyeleri ve dernek temsilcileri, bu tür etkinliklerin gurbetle sıla arasında bir köprü kurduğunu belirterek; Tirebolu’nun el sanatlarının tanıtılmasının bölge turizmi ve ekonomisi için büyük önem taşıdığını vurguladılar. Gün boyu süren etkinlikte, Tirebolulu kadınların azmi ve üretkenliği bir kez daha alkış topladı.
Serginin sonunda katılımcılar ve kursiyerler, bu anlamlı günü ölümsüzleştirmek adına hatıra fotoğrafı çektirdiler.
İstanbul BHA- İbrahim Balcıoğlu
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
31 Ocak 2026 Fenerbahçe’de toplam borç 27 milyarı geçti
31 Ocak 2026 Lüks otomobil şarj istasyonunda alev aldı
31 Ocak 2026 Emekli zam farkı 4 Şubat’ta yatıyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
