Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Elvan Işık Gezmiş; Bu bütçe halkın bütçesi değil

Elvan Işık Gezmiş; Bu bütçe halkın bütçesi değil

A - +

Yerel Haberler - 15.12.2025 - 9:51

GİRESUN – BHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Gezmiş, “Emeklinin, emekçinin, çiftçinin, öğrencinin, asgari ücretlinin hakkını korumayan, gelir dağılımını düzeltmeyen hiçbir bütçeyi kabul etmeyeceğiz” dedi.

Giresun Milletvekili Elvan IŞIK GEZMİŞ, 14 gün sürecek olan “Bütçe maratonunu değerlendirerek halkın ekonomik sorunlarını çözecek adaletli bir bütçe istediklerinin altını çizdi.

Elvan Işık Gezmiş bütçeye dair yaptığı değerlendirmede, “39 gün boyunca Plan ve Bütçe Komisyonu’nda incelediğimiz 2026 bütçesi, iktidarın ekonomi yönetimindeki başarısızlığının ve toplumsal öncelikleri yok sayan tercihlerin aynasıdır” ifadelerini kullandı.

Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu bütçe, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu ağır kriz ortamında hazırlanmış olmasına rağmen halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak yapısal düzenlemeler içermemektedir. Bütçenin neredeyse tamamı vergi gelirlerinden oluşuyor. Yani ekonomik buhranın bedelini vatandaş ödüyor. İktidarın sunduğu bütçede sosyal adaletin ve eşitlikçi politikaların bulunmadığını belirterek; sosyal devlet anlayışı ters yüz olmuş durumda. Oysa bizim savunduğumuz bütçe; az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan; gelirin adil paylaşıldığı, üretimin desteklendiği, yurttaşın derdine çare olan bir bütçedir. Ne yazık ki iktidarın teklifi bu anlayıştan çok uzaktır. Giresun’un yıllardır ödenek ve çözüm bekleyen sorunlarına da değinerek, kentin ihtiyaçları için gerekli ödenekler ayrılmalıdır. Giresun’un yıllardır bekleyen yatırımları, tarımdan ulaşıma, sağlıktan eğitime kadar temel ihtiyaçları için bu bütçede gerekli payın ayrılmasını talep ediyoruz. Şehrimizin sorunları için ayrılan bütçeyi tek tek takip edeceğiz ve hakkımızı isteyeceğiz. Bir yanda yüksek vergiler altında ezilen milyonlar, diğer yanda kamu kaynaklarının adaletsiz dağıtıldığı bir düzen var. Sosyal devlet ilkesi kâğıt üzerinde kalıyor, yurttaşın yaşamında ise karşılığını bulmuyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu bütçe maratonunda hem Giresun’un hem Türkiye’nin sesi olmak için Meclis’te kararlılıkla mücadele edeceğiz. Fındık üreticisinden balıkçısına, öğrenciden emekçiye, emekliden asgari ücretliye kadar herkesin hakkını savunacağız. Kaynakların şeffaf, hesap verebilir ve halk yararına kullanılmasını takip edeceğiz. Biz halktan yana olmayan hiçbir bütçeye onay vermeyeceğiz, mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021