
ANKARA – BHA
Programın açılışında İstanbul’un yanı sıra Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden katılan misafirlere hitap eden Erdoğan, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Yankılar: Şule Yüksel Şenler ve Malcolm X’in Mirasını Yaşatmak” başlıklı serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan, serginin iki güçlü ismin insan hakları mücadelesini yansıttığını belirtti.
Arşiv belgeleri, fotoğraflar, ses ve video kayıtlarının yanı sıra yapay zekâ destekli sanat uygulamalarına da yer verilen serginin, hak ve adalet arayışının İstanbul’daki yansıması olacağını vurgulayan Erdoğan, özellikle gençlerin bu sergiyi ziyaret etmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Konuşmasında Şule Yüksel Şenler’i rahmetle anan Erdoğan, onun dik duruşunun ve mücadelesinin milyonlarca insanın hayatına dokunduğunu belirtti. Vakfın eğitim, kültür, sanat ve aile alanlarında yürüttüğü çalışmaları takdirle takip ettiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığıyla imzalanan yeni protokol kapsamında 81 ilde 81 okul kütüphanesi kurulacağını aktaran Erdoğan, deprem bölgelerinde de 28 eğitim ve meslek atölyesi açılacağını, 15 bin öğrenciye kırtasiye desteği sağlanacağını ifade etti.
Malcolm X’i de rahmetle anan Erdoğan, onun ırkçılığa ve eşitsizliğe karşı cesur duruşunun dünyada iz bıraktığını söyledi. Malcolm X’in, “Ben gerçeğin peşindeyim. Kimin söylediği önemli değil.” sözlerini hatırlatan Erdoğan, her iki ismin de zulme kimden gelirse gelsin karşı çıkan bir mücadele yürüttüğünü belirtti.
Erdoğan, Şule Yüksel Şenler’in cesur duruşu nedeniyle baskılara maruz kaldığını, tehditler, kara listeler ve takiplerle yüzleştiğini ifade etti. “Gazeteler dikkat edilmezse mazlumlardan nefret etmenizi, zalimleri sevmenizi sağlar.” sözleriyle o döneme dikkat çekti.
Şenler’in evi kundaklanmasına, konferanslarına bomba ihbarları yapılmasına rağmen yolundan dönmediğini anlatan Erdoğan, onun Bursa Cezaevi’nden özel af ile çıkmayı reddedişini hatırlattı. Şenler’in “Suçsuzun affedildiği nerede görülmüş? Benim buradan ancak cesedimi alırsınız.” sözlerini anımsatan Erdoğan, onun “Hür Mahkumdan Mahkum Hürlere” şiirinden dizeler aktardı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
05 Aralık 2025 Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
