16:45 Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi
8:27 Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale
19:34 AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!

ARTVİN – BHA
Toplantıya Bakan Yerlikaya’nın yanı sıra Artvin Valisi Turan Ergün, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ömer Urhal, İçişleri Bakanlığı bürokratları ve kent protokolü katılım sağladı.
Basın açıklamasında konuşan Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı’nın en temel görevinin huzur ve güvenliği sağlamak olduğunu vurguladı. Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:
“Vatandaşlarımız güven içinde yaşasın ki ülkemiz daha da güçlensin. Yıllarca terör sadece canlarımızı değil, milletimizin birliğini hedef aldı. Ancak bu karanlık günler artık geride kalıyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin çağrısı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, terörsüz bir Türkiye’ye doğru kararlı adımlarla ilerliyoruz.”
Bakan Yerlikaya, terörle mücadelenin yanı sıra zehir tacirleri, organize suç örgütleri ve şehir eşkıyalarıyla da kesintisiz bir mücadele yürüttüklerini dile getirdi.
Trafik güvenliğinin de öncelikli sorumluluk alanlarından biri olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, 2024 yılında trafik kazalarında 6 bin 351 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Her gün ortalama 17 vatandaşın trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini hatırlatan Bakan, şu uyarıda bulundu:
“Trafik güvenliği toplumsal güvenliğin bir parçasıdır. Aşırı hızla kazanacağınız 2 dakika, bir ailenin hayatını karartabilir. Sosyal medyada paylaşılan sürücü şiddeti görüntülerini takip ediyoruz. Trafikte kabadayılık taslayan asfalt zorbalarına asla izin vermeyeceğiz.”
Bakan Yerlikaya, Artvin’de son dönemde yapılan güvenlik operasyonlarına da değindi. Açıklamasına göre kabine döneminde ilde 6 organize suç örgütü çökertildi, 70 şüpheli tutuklandı.
Asayiş suçlarında ciddi düşüşler kaydedildiğini belirten Yerlikaya, “2022’de 87 olan evden hırsızlık sayısı 2024’te 18’e geriledi. İş yerinden hırsızlık olaylarında da yüzde 62,5 oranında azalma oldu. Ayrıca hapis cezası bulunan 702 kişi yakalanarak adalete teslim edildi” dedi.
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Artvin’de yürütülen çalışmalara değinen Yerlikaya, 593 kilo uyuşturucu, 10 bin 357 hap ve 30 bin 838 kök kenevirin ele geçirildiğini, 32 kişinin tutuklandığını açıkladı.
Yerlikaya, “Gençlerimizi zehirleyenlere karşı çok yönlü, kapsamlı ve bütüncül bir strateji uyguluyoruz. Sokaklarda, okul çevrelerinde, tüm kamusal alanlarda denetimlerimizi artırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Yerlikaya, toplantının ardından Artvin Valiliğini ziyaret ederek Vali Turan Ergün ile görüştü. Daha sonra esnaf ziyareti yapan Yerlikaya, vatandaşlarla sohbet etti.
Program kapsamında ayrıca AK Parti ve MHP Artvin İl Başkanlıklarını ziyaret eden Yerlikaya’ya, AK Parti Milletvekili Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Ali Semih Aydemir ve MHP İl Başkanı Serdar Kılınç eşlik etti.


Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
28 Mart 2026 Kitapseverlerin buluşma noktası Kepez
28 Mart 2026 Antalya’ya değer katan isimler aynı gecede buluştu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
16:45 Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi
8:27 Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale
0:00 Antalya’ya değer katan isimler aynı gecede buluştu
0:00 Myanmar’da akaryakıt krizi derinleşiyor: Fiyatlar zirvede
0:00 Burdur’da tarımda yeni dönem: B-Reçete sistemi tanıtıldı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
16:45 Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi
8:27 Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale
19:34 AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
