ANKARA-BHA
Birleşmiş Milletler destekli Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) raporunda Gazze’de resmen kıtlık ilan edilmesi uluslararası yankı uyandırdı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, rapor ve BM Genel Sekreteri’nin değerlendirmelerinin, “Netanyahu hükümetinin Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırımcı politikaların yol açtığı insani felaketi gözler önüne serdiği” belirtildi.
Açıklamada, İsrail’in uluslararası hukuk ihlallerine değinilerek, “İsrail’i cesaretlendiren ve pervasız kılan, bugüne kadar işlediği savaş suçlarının cezasız bırakılmış olmasıdır” denildi.
Gazze’ye insani yardım koridoru açılmasının hayati önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, “Kalıcı ateşkesin sağlanması, sorumluların adalet önünde hesap vermesi ve insani yardım koridorlarının kesintisiz açık tutulması, uluslararası toplumun en temel yükümlülüklerindendir” ifadesine yer verildi.
Açıklamanın sonunda ise Türkiye’nin, “Filistin halkının haklı mücadelesine verdiği desteği ödün vermeden sürdüreceği” kaydedildi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
29 Haziran 2026 Antalya’da Orman yangını alarmı
29 Haziran 2026 Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
29 Haziran 2026 Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
