16:45 Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi
8:27 Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale
19:34 AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!

ANKARA-BHA
AK Parti Genel Merkez Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı, iklim değişikliğiyle mücadelede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonunu ve İklim Kanunu’nun hedeflerini tanıtmak amacıyla 81 ilde program düzenleyecek. İlk buluşma 22 Ağustos Cuma günü İstanbul’da yapılacak.
Haber Metni:
AK Parti Genel Merkez Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanlığınca, iklim değişikliğine yönelik adımların kamuoyuna aktarılması amacıyla 81 ilde “Yeşil Dönüşüm ve İklim Farkındalığı Programı” gerçekleştirilecek.
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, dünyada yaşanan afetlerin iklim değişikliğinin önemini gözler önüne serdiği ifade edildi. Sıcak hava dalgaları, kuraklık, sel felaketleri, don olayları, su kıtlığı ve orman yangınlarının artık yalnızca belirli bölgelerin değil, tüm insanlığın ortak sorunu haline geldiğine dikkat çekildi.
Türkiye’nin bu sorun karşısında kararlı ve vizyoner adımlar attığı belirtilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde açıklanan 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Kalkınma Vizyonunun yalnızca çevre politikalarını değil, üretimden ulaşıma, enerjiden tarıma kadar tüm sektörleri şekillendiren bir yol haritası sunduğu vurgulandı.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“İklim Kanunu ile birlikte iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya ve doğal kaynakları korumaya yönelik bütüncül bir çerçeve oluşturulmuştur. Karbon salınımını azaltmak, yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırmak ve yeşil ekonomide etkin bir yer edinmek adına önemli bir adım atılmıştır.”
Bu kapsamda, 81 ilde düzenlenecek programlarda teşkilat mensupları, iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon ile İklim Kanunu’nun amaç, kapsam ve hedefleri paylaşılacak.
İlk program ise 22 Ağustos Cuma günü saat 17.00’de İstanbul’da, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
29 Mart 2026 İstihdamda hedef nitelikli iş gücü
29 Mart 2026 Yeni haftada yurtta yağış etkili olacak
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
16:45 Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi
8:27 Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale
19:34 AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
