ANKARA – BHA
DSİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu ve Atıksu Dairesi Başkan Yardımcısı Şükrü Murat Akaycan, Şube Müdürü Hamit Şirin, mühendisler Feyza Erdoğan ve Soner Kurnaz’ın yer aldığı heyet; DSİ 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan, Bölge Müdür Yardımcısı Can Aslanoğlu, Sulama Şube Müdürü Arif Yanık, 241. Şube Müdürü Sefa Doğrukan, Bilgi Yönetimi ve Koordinasyon Sorumlusu Ömer Faruk Karaman ile ilgili teknik personeller eşliğinde sahada kapsamlı teknik inceleme gerçekleştirdi.
Yapımı devam eden projeyle birlikte, Kars il merkezindeki evsel atık suların, Belediye kanalizasyon sisteminin son noktalarından başlayarak yaklaşık 17.500 metre uzunluğundaki kolektör hatlarıyla ileri biyolojik arıtma tesisine taşınması hedefleniyor. Bu sayede evsel kaynaklı kirliliğin ortadan kaldırılması, çevre ve halk sağlığının korunması amaçlanıyor.
Yapılan arıtma işlemi sonucunda, atık sular yönetmeliklere uygun şekilde arıtılacak ve Kars Çayı’na deşarj edilecek. Böylece hem su kalitesinin korunması hem de doğal yaşamın sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleniyor.
Yetkililer, projenin sadece Kars için değil, bölge genelinde çevre koruma ve sürdürülebilir altyapı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Teknik heyetin gerçekleştirdiği değerlendirmeler sonucunda, inşaat sürecinin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediği bildirildi.






Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
29 Haziran 2026 Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
29 Haziran 2026 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır
29 Haziran 2026 Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
