
ORDU-BHA
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldır uygulanan ve fındık işçileri ile üreticileri buluşturarak mağduriyetlerini gideren “Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın” projesi hasat dönemi öncesi yoğun ilgi görüyor. Özellikle il dışında bulunan vatandaşların ilgi gösterdiği projeden yeni sezon için yararlanmak isteyen 908 işçi ve 217 bahçe sahibi başvuruda bulundu.
Yeşil altın olarak bilinen ve bölgenin vazgeçilmez ürünü olan fındık için Başkan Hilmi Güler’in başlattığı ve başarıyla uygulanan “Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın” projesine hem üreticiden hem de işçilerden yoğun ilgi var. Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik tarım işçiliği alanında da Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza atmış arada aracı olmadan işveren ve işçiyi bir proje altında bir araya getirmişti. Sisteme bu sezon dâhil olmak üzere 5 yıllık hasat döneminde toplam 10 bin işçi ve 3 bin 100 bahçe sahibi başvuruda bulunarak fındığını yerli işçiye toplattı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan projede yeni hasat sezonu öncesi başvurular devam ediyor. “Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın” projesinden fındık bahçesi sahipleri, fındık hasat işçileri ve fındık hasat işçisi olmak isteyenler ücretsiz yararlanabilecek. Fındık bahçesi sahipleri, işçiler ve işçi olmak isteyenler, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında 0 (452) 233 40 40 numaralı hattı arayarak ya da https://ordu.bel.tr/sayfa/findik-dalda-aklin-iscide-kalmasin başvuru adresinden ulaşarak kayıt ve talep oluşturabilecek.
Öte yandan, proje, fındık üreticilerinin güvenilir ve nitelikli işçi bulma sorununa çözüm sunarken, tarım işçilerinin de düzenli ve kayıtlı bir şekilde çalışma imkânı bulmasını sağlıyor. Aynı zamanda, kayıt dışı istihdamın önüne geçilerek sektördeki çalışma koşullarının iyileştirilmesine de katkıda bulunuyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
30 Mart 2026 Genç kadının ölü bulundu; 4 kişi gözaltında
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
