
KARS-BHA
Kars’ta küçükbaş hayvancılığı geliştirmek ve üreticilere finansal destek sağlamak amacıyla uygulanan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında önemli bir adım daha atıldı. Projeye ilişkin iş birliği protokolü, Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Bankası Kars Şubesi arasında imzalandı.
Yeni protokol ile birlikte, Ziraat Bankası tarafından üreticilere sağlanan kredi desteği 600.000 TL’den 1.200.000 TL’ye yükseltildi. Yapılan bu artışla, üreticilerin küçükbaş hayvan alımı ve işletme giderleri için daha güçlü bir finansman kaynağına erişmeleri hedefleniyor.
İmza töreninde konuşan Kars Valisi Ziya Polat, “Amacımız, köyde yaşamı teşvik etmek, üretimi artırmak ve hayvancılığı daha sürdürülebilir hale getirmektir. Kars, hayvancılıkta öncü illerimizden biridir ve bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz,” dedi.
Proje; kırsalda yaşayan vatandaşların ekonomik olarak güçlenmesini sağlarken, bölge hayvancılığına da ivme kazandırmayı amaçlıyor. Yetkililer, kredi desteğindeki artışla birlikte üreticilerden gelen başvurularda da ciddi bir artış beklediklerini ifade etti.
Program, Vali Ziya Polat’ın yanı sıra Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Aydın ve Ziraat Bankası Müdürü Cebbar Boyracı’nın katılımıyla karşılıklı imzaların atılması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
30 Mart 2026 Sağlık-Sen’den Akademik Gelişim Kursu
30 Mart 2026 12 ton çikolatalı gofret kayıp: Dev sevkiyat çalındı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
14:49 Aksaray Belediyesi’nden Köy Okullarına Bilim Desteği
13:27 Okuma Becerinizi Güçlendirin: Gamze Altınok’un Yeni Kitabı
0:00 Genç kadının ölü bulundu; 4 kişi gözaltında
0:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıfır Atık Hareketi ile toplamda 90 milyon ton atık geri kazanıldı
0:00 MSB’den ekonomiye sıfır atık katkısı: 249 milyon lira gelir
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
