
ANKARA-BHA
Ankara Ticaret Odası (ATO), “ATONET Akıllı Asistan” projesiyle, ICC Dünya Odalar Federasyonu’nun düzenlediği “2025 Dünya Odalar Yarışması”nda “En İyi Oda İnovasyonu Projesi” kategorisinde finalde yarışmaya hak kazandı. “ATONET Üye Hizmet Platformu” projesiyle, 2023 yılında “Dünya Odalar Yarışması”nda, “En İyi Oda İnovasyonu Projesi” kategorisinde ABD’li ve Çinli rakiplerini geride bırakarak dünya birinciliği elde eden Ankara Ticaret Odası, bu yıl da 41 ülkeden gelen 83 proje arasından sıyrılmayı başardı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası’nın yapay zekâyla dönüşen hizmet modelinin bir kez daha dünya sahnesinde yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üyelerimizin hayatını kolaylaştırmak için attığımız her adımın, küresel ölçekte karşılık bulması bizler için büyük bir gurur. Bir kez başardık, yine başaracağız, ülkemizin ve başkentimizin adını en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.
ATO‘dan yapılan yazılı açıklamada, Ankara Ticaret Odası’nın üyelerinin iş ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirdiği yapay zekâ destekli sohbet robotu “ATONET Akıllı Asistan Projesi”nin, Milletlerarası Ticaret Odası’na (ICC) bağlı faaliyet yürüten Dünya Odalar Federasyonu’nun (WFC) düzenlediği “2025 Dünya Odalar Yarışması”nda “En İyi Oda İnovasyonu Projesi” kategorisinde finalde yarışmaya hak kazandığı bildirildi. ATO’nun “ATONET Akıllı Asistan Projesi”, 3 Eylül 2025’te Avustralya’nın Melbourne kentinde düzenlenecek olan 14. Dünya Odalar Kongresi’nde, Birleşik Krallık’tan Business West’in “Uluslararası Ticarette İnovasyon: Carnet Takip Sistemi ve CarnetCheck”, Sırbistan’dan Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nın “KOBİ’lere Dijital ve Yapay Zekâ Dönüşüm Desteği ve İran’dan İran Ticaret Odası’nın “CHaCHa Sohbet Robotu” projeleriyle yarışacak. Finalistlerin projelerini sunmasının ardından kazananlar, 4 Eylül Perşembe günü düzenlenecek Kongre Gala Gecesi’nde açıklanacak.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası’nın yapay zekâyla dönüşen hizmet modelinin bir kez daha dünya sahnesinde yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üyelerimizin hayatını kolaylaştırmak için attığımız her adımın dünya ölçeğinde karşılık bulması, Ankara Ticaret Odamızın sadece yerelde değil, ‘küresel başarı’ üreten bir Oda olarak anılması bizler için büyük bir gurur. Bir kez başardık, yine başaracağız, ülkemizin ve başkentimizin adını en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.
Ankara Ticaret Odası’nın vizyoner yaklaşımı ve teknolojiye entegre hizmet anlayışını devam ettireceklerini vurgulayan Baran, “ATONET projemizle 2023 yılında elde ettiğimiz dünya birinciliğinin ardından, bugün aynı kulvarda yeniden finalist olmak bizler için sadece bir başarı değil, aynı zamanda kararlılıkla sürdürülen dönüşümün güçlü bir göstergesidir. Her geçen gün dijitalleşerek, daha hızlı, daha erişilebilir bir oda hizmet modeli inşa ediyor, üyelerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bu süreçte yapay zekâ destekli çözümlerle üyelerimizin zamanını, emeğini ve enerjisini koruyan yenilikleri hayata geçiriyoruz. ATONET, iş dünyamızın ihtiyaçlarına anlık ve akılcı çözümler sunan bir dijital yol arkadaşı haline geldi. Yeniliği, teknolojiyi ve üyelerimizin beklentilerini merkeze alan bu örnek projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.
ATO Başkanı Gürsel Baran, aynı yarışmada “En İyi Yeşil Dönüşüm Projesi” kategorisinde finale kalan Eskişehir Sanayi Odası ve Denizli Sanayi Odası’nı da kutlayarak, başarılar diledi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
30 Mart 2026 Alacabel’de kar kalınlığı 5 santime ulaştı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
