
ORDU-BHA
Gürgentepe ilçesinde yapımına başlanan Akören Göleti, kuraklık riskine karşı tedbirleri önceden alan Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda başlatıldı. 9 mahallenin içme suyu ihtiyacı ile turizm amaçlı planlanan gölet, 88 metre uzunluğunda zeminden 8 metre derinliğinde olacak. 180 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak olan gölet ayrıca, 30 dönüm arazi üzerine inşa ediliyor.
OSKİ Genel Müdürü Murat Us ve daire başkanlarının eşlik ettiği ziyarette Başkan Güler, Ordu’nun 19 ilçesinde şu ana kadar 68 göletin tamamlanarak hizmete alındığını söyledi.
Çalışmanın kısa sürede bitirileceğini müjdeleyen Başkan Hilmi Güler, Gölet çalışmasının ilçeye ayrı bir değer katacağını belirtti.
Başkan Hilmi Güler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ordu’da şu ana kadar 68 gölet çalışmasını tamamladık. Bu göletler içinde olan Akören Gölet’inde çalışmalar hız kazanmış durumda. Bu çalışmanın tamamı Büyükşehir Belediyesi olarak kendi imkânlarımız ile yapıyoruz. Akören Göleti 180 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak. Ayrıca 30 dönüm göl alanı olacak. Bu alan ayrıca turizm amacıyla da kullanılacak. Bunun haricinde Akören Göleti 9 mahallemizin ise içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Yani kısaca yaptığımız bu hizmet hem turizme hizmet edecek. Hem de vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap verecek. Büyükşehir Belediyesi olarak kuraklık riskine karşı tedbirlerimizi önceden almaya devam ediyoruz”
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
30 Mart 2026 Yeni haftada yağış etkisini sürdürüyor
30 Mart 2026 Üniversitelilerden köy okuluna anlamlı dokunuş
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
