
Aksaray-Konya-Niğde yol ayrımında Karasu Deresi üzerinde bulunan tarihi köprü aslına uygun olarak restore edilerek Aksaray kültür envanterine kazandırılıyor. Zaman içerisinde sel felaketlerinde zarar gören köprü yapılacak restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ayağa kaldırılacak.
Osmanlı dönemine ait karasu köprü Yaklaşık olarak 13,50 metre uzunluğunda. Köprünün büyük kemer açıklığı 3,80 metre, küçük kemer açıklığı ise yaklaşık 2,40 metredir. Köprü genişliği ise 4,26 metredir. Kesme taş ve moloz taş malzemeden inşa edilmiştir.
Karasu köprüsünde yapılacak restorasyon çalışmalarına ilişkin Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu görüşlere yer verdi. “Ecdat yadigârı tarihi camilerimizi, türbelerimizi, konaklarımızı, çeşmelerimizi, köprülerimizi ve diğer tüm tarihe şahitlik etmiş mekânlarımızı aslına uygun ederek gelecek kuşaklara taşınmasına özen gösteriyoruz.
Aksaray’ın kendisine has tarihi ve kültürel zenginliklerini bu tür projeler ve yatırımlarla günümüzden gelecek nesillere taşımak adına elimizden geleni yapıyoruz. Bölgemizin tarihi yapısını korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
1863 tarihinden önce yapılan Karasu köprüsü Aksaray’da meydana gelen taşkın sonucu tamamen yıkılmış ardından 1863 yılında yeniden inşa edilmiştir. Konya Valisi Ferid Paşa (1889-1902) Aksaray’a yaptığı bir seyahat esnasında köprünün olduğu yoldan geçmiştir. Mevcut Köprü 1863 yılında inşa edilmiştir.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
04 Aralık 2025 Murgulspor Kulübü Başkanı Öktem’in anne acısı
04 Aralık 2025 “Hakkınızda işlem var” iddiasıyla yeni dolandırıcılık oyunu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
18:56 Aksaray OSB Heyetinden Niğde ve Bor OSB’lere Ziyaret
18:20 Saatçioğlu: “AB–Orta Asya Stratejik Ortaklığı Türkiye için Yeni Fırsat Kapıları Açıyor”
17:12 Hatay’ın kültürel mirası deprem sonrası dijital arşive aktarıldı
15:31 Ankara, İlk ve En Büyük Kış Festivali’ne geri sayım başladı
15:31 Ankara’nın ilk ve en büyük kış festivaline geri sayım başladı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
