16:12 Milletvekili Kaşlı TBMM Genel Kurulu’nda 2026 Bütçesini Değerlendirdi
9:48 Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Doğan Ceylan, öyle açıklamalar yaptı ki
12:36 Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası’ndan Tarihi Başarı: 400 Bininci Kamyon Üretildi!
10:55 Özkök Masaya Yumruğu Vurdu: ‘Zaman Kalmadı! Su Gelmeli, Demiryolu Başlamalı!
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hamidiye kentsel dönüşüm projesinde son binanın yıkım çalışmalarına katıldı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yıkım çalışmalarında kullanılan iş makinasıyla son binanın yıkımını kendisi yaptı. Şehir merkezinin sosyal dokusunun tamamen değişeceğini belirten Başkan Dinçer, Kentsel Dönüşüm Projesinin başlaması için 9 Haziran tarihinde yapılacak ihaleyi işaret etti.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in vizyon projeleri arasında yer alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleriyle Aksaray’ın şehir merkezindeki Hamidiye Mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kentsel dönüşüm alanında kalan son binanın yıkımının ilk kepçe darbesini yine kendisi başlattı. Kentsel dönüşüm projesinde gelinen son aşamayı değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yıkım sahasında yaptığı açıklamada; “Hamidiye Kentsel Dönüşüm projesinde 2021 yılının Ağustos ayında başladığımız ilk yıkım çalışmalarında sona gelmiş bulunuyoruz. Bugün projemizin sonuna geldik ve son binayı yıkıyoruz. Burada yaklaşık 80’inci binanın yıkımını gerçekleştirmiş ve yıkım ile ilgili süreci tamamlamış olacağız” dedi.
Aksaray Belediyesi’nin şehir merkezinde hem sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek hem de sosyal ve ekonomik gelişmeye katkı sağlamak amacıyla başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarının ihale süreci resmen başlamış oldu. Belediye Başkanı Dinçer, Haziran ayı içerisinde ihale sürecinin tamamlanacağını belirterek “Kentsel dönüşüm projemizin ihalesi 9 Haziran’da yapılacak. Projemizin yaklaşık 500 gün süre içerisinde tamamlanarak teslim edilmesini planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Belediye Başkanı Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada; “Kentsel dönüşüm alanımız 22 hektarlık alandan oluşuyor. Burada 80 tane binamız vardı, 624 adet bağımsız bölüm bulunuyordu. Proje tamamlandığında toplamda 574 tane bağımsız bölüm olacak. Tabi sosyal donatı alanı ve şehir merkezinin otopark ihtiyacını buradan karşılayacağız. Zemin altında iki kattan oluşan oto parkımız 650 araç kapasiteli olacak.
Şehir merkezimizin kalbinde bir canlanma olacak. Yeni açılan caddelerimizde hem trafik rahatlayacak hem de şehrimizin sosyal dokusu değişecek. Hemşerilerimizin nezih bir ortamda yaşama ve nezih bir ortamda ticaret yapmalarına olanak sağlayacağız.
Katkı ve desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve yetkilere bu vesile ile teşekkür ediyorum” dedi.

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
13 Aralık 2025 Beypazarı trafik kazası 1 kişi öldü 3 kişi de yaralandı
13 Aralık 2025 Yurdun bazı kesimlerinde kar etkili oldu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
16:12 Milletvekili Kaşlı TBMM Genel Kurulu’nda 2026 Bütçesini Değerlendirdi
9:48 Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Doğan Ceylan, öyle açıklamalar yaptı ki
12:36 Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası’ndan Tarihi Başarı: 400 Bininci Kamyon Üretildi!
10:55 Özkök Masaya Yumruğu Vurdu: ‘Zaman Kalmadı! Su Gelmeli, Demiryolu Başlamalı!
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
