
YSK’nın 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimi için hazırladığı seçim takviminin işlemeye başladığını ifade eden AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00’ye kadar seçmen listelerinin askıda kalacağını bildirdi.
Adres değişikliğinde bulunmak isteyen seçmenlere yönelik izlenecek yol haritası hakkında bilgi veren Altınsoy, “İlgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurarak nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekiyor. Öğrenim gördükleri yerlerde oylarını kullanmak isteyen öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve kaldıkları yurt müdürlüğünden de yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgelerle bağlı bulundukları okul ve yurtların ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ile eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri halinde bulundukları yerden oy kullanabilecek.” dedi.
Görme ve ortopedik engellilerin giriş katlarda oy kullanabileceğini ileten Altınsoy, “Görme ve ortopedik engelli seçmenler oylarını, 75 yaş ve üzeri seçmenler gibi aile bireyleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kurulacak sandıklarda kullanabilmek için engelli olarak kayıtlı olup olmadığını www.ysk.gov.tr adresinden, “Seçmen Sorgulama” uygulamasından ve e-Devlet kapısından öğrenebilecek.”
Yatağa bağımlı engelli seçmenlerin evde oy kullanabileceğini hatırlatan Altınsoy, “Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olanlar, 17 Ocak’a kadar ‘Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu’ veya ‘Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu’ ibarenin yer aldığı sağlık raporu ile birlikte, www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceği “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu”nu bağlı bulundukları muhtara teslim etmeleri halinde kayıtlı oldukları adreste seyyar sandık uygulaması ile oy kullanabilecek. Seçmenler YSK’nın “www.ysk.gov.tr” adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasını da yapabilecek.” dedi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
11 Ağustos 2026 Altın piyasasında hareketli saatler: Gram altın yükselişte
11 Ağustos 2026 Okullara 30 bin güvenlik görevlisi alınacak
11 Ağustos 2026 Burdur’un Antalya bağlantısı için önemli güzergah
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Denizcilik sektöründeki küresel zorluklara ortak mücadele
0:00 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir
0:00 Yeşilköy Balıkçı Barınağı’nda kaçak deşarja 1,6 milyon lira ceza
0:00 Trendyol 1. Lig’de ilk haftanın ardından zirve şekillendi
0:00 40 bin kanser hastası geri ödeme kapsamındaki ilaçlardan yararlandı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
