Aksaray Ak Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti, galericiler sitesinde düzenlen kahvaltı programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Milletvekili Mustafa Serdengeçti açıklamasında “Türkiye hızla büyüyor. Hem de son 15 yılda, en hızlı büyüyen ülkelerden. Bu eski anayasa büyüyen ülkemizin önünde en büyük engel. Bunun değişmesi gerekiyor. Son yüzyılda Avrupa hızla büyürken maalesef ülkemiz bu büyümenin gerisinde kalmıştı. 1950-1960 yılında Rahmetli Adnan Menderesin seçim videosunda görmüştüm. Orda bir çatal iğnesini göstererek ‘Bunu biz ürettik. Artık Türkiye’de üretiliyor’ diyordu. Tabi bu tarihlerde Almanya yıkılmış yeniden ayağa kalkıyordu. Mesela Porsche fabrikası, Mercedes fabrikası yıkılmış. Ama onlar yeniden yapıyorlardı. Biz ise iğne yapabilecek düzeyde idik.
Ama dünya artık hızla ilerledi. Amerika’da olan dünyanın her yerinde var. Şuan biz hava savunma sanayinde uçak, silah, füze yapar hale geldik. Yeterli mi değil elbette daha da büyüyeceğiz. Ayak bağı olan bir anaya ile yükselişe geçemezsiniz. Gelişen ülkeler bu meseleyi yıllar önce aşmış. İşte bu sisteminin değişikliği Türkiye’nin önünü açaçak. Dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz Çanakkale’ye. 3. Havalimanını yapıyoruz Avrupa çatlıyor. Denizin altından geçit yaptık. Dünya yine şaşkın. Ama 1960, 1970 hatta 1980 model anayasa Türkiye’nin gelişmesine engel. Bundan kurtulmamız lazım. Yeni sistemde istikrar kalıcı olacak. Sandıkta kime oy verirseniz verin. Sandıktan hükümet çıkacak. Demokrasi daha ileriye gidecek. İstikrar olunca ekonomide iyi olacak” ifadelerini kullandı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
13 Mayıs 2026 DSÖ’den Hantavirüs uyarısı: Yeni vakalar görülebilir
13 Mayıs 2026 Rize Günleri Türkiye’nin buluşma noktasına dönüştü
13 Mayıs 2026 Türkiye genelinde nisan yağışları arttı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Ali Çetin’den CHP’li belediyelere dikkat çeken çıkış: “Keşke eleştirecek hizmet bulabilsek”
0:00 Antalya Büyükşehir Belediyesine soruşturma: 25 gözaltı
0:00 Erzurum’da Okulda Marş Gerginliği: “Burası Tribün Değil”
0:00 Erzurum’da kaza: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
0:00 Erzurum’da Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
