
Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da vatandaşlar bu yıl kurbanlık olarak küçükbaş hayvan tercih etti.
Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi açısından son derece önemli olan küçükbaş hayvan satışları bu yıl üreticisinin yüzünü güldürdü. Geçmiş yıllarda kurban döneminde çok ilgi görmeyen küçükbaş hayvanlar, son 2 yıldır Aksaray’da ve Türkiye genelinde yoğun bir ilgiyle karşı karşıya.
Küçükbaş hayvan satışlarının sektörün gelişmesinde çok önemli bir nokta olduğunu belirten Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, “Bu yıl Kurban Bayramı’nda küçükbaş hayvana oldukça fazla bir talep oldu. Hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Zaten ilimizde geçen yıldan başlayan küçükbaş hayvana teveccüh vardı. Küçükbaş hayvancılıkta en önemli nokta adaklık ve kurbanlık noktası. Eğer biz ülkemizde, ilimizde küçükbaş hayvanları kurbanlık ve adaklık olarak değerlendiremezsek ciddi anlamda sorun yaşıyoruz. 2 yıldır da hemşehrilerimiz sağ olsunlar bu noktada küçükbaş hayvan tercih ediyorlar. Küçükbaş hayvan satışlarımız oldukça yoğun ve istediğimiz seviyeye ulaştı. Bu yıl itibari ile hayvan fiyatları üreticinin istediği noktalardaydı. Hayvanlar 400-500 TL arasında satılıyordu. Kurbanda da bu fiyatlar 600-700-800 TL ile bin TL arasında değişti. Hayvanların yaşına, kilosuna göre değişti. Elimizdeki kurbanlıkların yüzde 90’ını satmış bulunuyoruz. Özellikle İskenderun, Dörtyol, Hatay, Mersin bölgesine yoğun olarak küçükbaş hayvan ihracatı oldu. Ankara’nın ve İstanbul’un belli yerlerine, hayvan pazarına yoğun olarak hayvan ihracatımız oldu. Çünkü Aksaray küçükbaş hayvancılıkta üretim merkezi. Sadece kendi ürettiğimizi kendimiz tüketmekle bu iş olmuyor. Bu sene satışlarımız oldukça iyi. Bütün işletmelerde kurbanlık hayvanlarımız satıldı. Satılmayan hayvanlarda zaten kurbanlık vasfını taşımayan hayvanlar” dedi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
31 Ocak 2026 Kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik tutuklandı
31 Ocak 2026 AK Parti Adana İl Başkanı Dağlı: Adana’da yaşanan sel felaketi değil, yönetim zafiyetidir!
31 Ocak 2026 Yaşar Sarıkaya ile Bu Programda Esnaf Susmuyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
19:31 Isparta’da ortaokulda tuvaletlere kamera iddiası: Veliler suç duyurusunda bulundu
19:26 Şırnak Cizre’de çekici dorsesinde 142 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi
18:35 Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası Rize Handüzü Yaylası’nda başladı
17:55 Galatasaray, Leroy Sané’nin sakatlığıyla ilgili açıklama yaptı
17:42 Amasya’da ‘dur’ ihtarına uymayan motosikletli çocuk polise çarptı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
