
Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay yaptığı yazılı açıklamada;
Aksaray (Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi) TRSM’de şizofreni hastalarını tiyatroyla tanıştırarak topluma kazandıran Aksaray Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay’ı makamında ziyaret etti.
Yakın zamana kadar, sadece bağırma, saldırganlık, şüphecilik ile fark edilen belirtilerin yatıştırılması amacıyla tedavi yeterli olduğu kabul edilen şizofreni hastaları ve aileleri için büyük bir yük olarak görülmekteydi. Bu sebeple toplum içine çıkamayan, dolayısıyla tedavileri yaptırılamayan bu ve benzer hastaların topluma kazandırılması amacıyla kurulan (Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi) TRSM kapsamında yaptığımız tiyatro çalışmaları Aksaray’da da de etkili olmuştur. Bu tedaviyle hastalar kendilerine yeterli bireyle haline getirilmesi amaçlandığını belirten Dr.Basri Köylü her kişiyi topluma kazandırmak istiyoruz, dedi.
Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Doktor Basri Köylü beyin yapmış olduğu ziyaretinden memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi: ”Aksaray Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr.Basri Köylü, Sağlık Bakanlığımızın oluşturduğu ilimizdeki (Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi) TRSM’de şizofreni hastalarına tiyatro çalıştırarak onları iyileştiriyor ve onları eğitiyor, hastalarımızın rehabilitasyonu, iyileştirilmesi sosyal hayata katılmaları yönünden önemli ölçüde çaba sarf ediyor. Bu tiyatro faaliyeti çok zor olan ve ilk defa yapılan bir çalışma. Biz bu hastalarımıza elimizden gelen her desteği vermeye hazırız. Arkadaşlarımızla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Eksiklikleri, yetersizlikler, ihtiyaçların giderilmesi için elimizden geleni yaparız. Aksaray Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız, Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki idarecilerimiz ve STK Başkanlarımızla yapacağımız bir toplantıda bu konuyu öncelikle ele alırız. Çünkü sizin yaptığınız bu çalışma Aksaray Araştırma Hastanesi açılmadan önce yapılan güzel bir örnek. İnşallah sizin bu çalışmanız Türkiye’de bir ilk olduğu için birçok tıp adamına bu konuda örnek olur. Sağlık Bakanımıza da bu konuyla ilgili dosyamızı vermek isteriz. Size gerçekten bu başarılı çalışmanız için teşekkür ederim” dedi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
29 Haziran 2026 AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu
29 Haziran 2026 DSÖ’den hantavirüs açıklaması: Salgında sona doğru
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu
0:00 St. Pierre Kilisesi’nde Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlandı
0:00 AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret
0:00 Eğitimin geleceği ve kalite vizyonu zirvesi Şanlıurfa’da
0:00 Edirne’de 665. Kırkpınar coşkusu görkemli açılışla başladı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
