SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » 14. MHP Aksaray İl Kongresi yapıldı

14. MHP Aksaray İl Kongresi yapıldı

A - +

Ana Manşet - 17.09.2023 - 19:56

14. MHP Aksaray İl Kongresi yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray İl Teşkilatı 17 Eylül 2023 Pazar Günü Saat:12.00’da Aksaray Kültür Merkezinde 14. olağan Kongresini yaptı.

Aksaray Kültür Merkezinde yapılan kongreye;  MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Ak Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Merkez İlçe Başkanı Av. Muammer Gür, MHP Merkez İlçe başkanı İrfan Çıtak, Elektrikçiler ve Teknisyenler Başkanı Hakan Kula, Aksaray Manavcılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, THE üyesi Serkan Alyaprak, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, TÜRKAV Aksaray İl Başkanı İzzet Karatay, Maya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rıfkı Karabatak, Mali müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Abdurrahman Özkan, Türkiye Kamu-Sen Aksaray İl Başkanı Taner Kara, İl Genel Meclis Üyeleri, STK başkanları ve partililer katıldı.

MHP Kültür Merkezinde yaptığı 14. Kongrede Aksaray İl Başkanı Av. Mustafa Çölkesen bayrağı Burhanettin Karataş’a devretti.

Divan Başkanı Yozgat MHP Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Türk Hukuk Enstitüsü Başkan Yardımcısı Serkan Alyaprak ve Ağaçören Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç seçildi.

Divanın oluşturulması ile MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçelinin kongre mesajını okudu. Daha sonra faaliyet raporu ve bütçe okunarak oylamaya sunularak kongreye geçildi. Yapılan kongrede MHP İl Başkanlığına Burhanettin Karataş seçildi.

Kongrede açılış konuşması yapan MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen; “14. il Kongremizin heyecanı için bir aradayız. Milliyetçi Hareket Partisi varlığını Türk Milletinin geleceğine bağlamış, uğruna şehitler vermiş yiğitler otağıdır. Siyaset üstü ideolojileriyle koca bir çınar, kutlu bir maneviyattır. Tarihte büyük Türk Milleti, Ötüken’den Malazgirt’e yürümüş, vatan kazanmıştır. Sultan Alpaslan yürümüş Anadolu vatan olmuştur. Fatih Sultan Mehmet yürümüş, İstanbul vatan olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk yürümüş düşman denize dökülmüştür. Büyük Türk Milleti Tarihten hep destan yazmıştır. Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in her anında yanında olan, ülkemizin kaosa sürüklendiği her dönemde yol gösteren, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli son nefesimize kadar şeref nişanemizdir ve övünç kaynağımızdır. Samimi olan ve davamıza tüm benliğiyle inanan her ülküdaşımızla bu gururu yaşıyoruz” dedi. MHP İl Başkanı Çölkesen konuşmasının devamında; “Bugün 5 yıldır gururla yaptığım, MHP Aksaray İl Başkanlığı görevim sona eriyor. İl Başkanı olduğum 2018 yılı Nisan ayından bugüne kadar tüm ilçelerimiz, beldelerimiz, ülkü ocaklarımız, kadın kollarımızla, gece gündüz çalıştık ve Aksaray’da partimizi gururla temsil ettik. Bugün ise alnımın akı ile görevimi devrediyorum. Birlikte çalıştığım tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kongremizin yeni İl Başkanımıza ve teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum. Her zaman açık yüreklilikle ve Allah’ın dediği olur diyerek hareket ettiğime şahit oldunuz. Hepiniz hakkınızı helal ediniz. İl Başkanı olarak görev yaptığım 2 dönem içinde 3 adet seçim geçirdik. Oylarımızı artırarak, Aksaray’da iki dönem üst üste milletvekili çıkararak, 3 hilali daha yükseğe taşıdık. 2019 yılında yapılan genel seçimlerde Aksaray’da yüzde 30-40 oy alarak Aksaray tarihinde en yüksek oy oranına ulaştık. Toplam 10 il genel meclis üyesi çıkardık. Bunu hep beraber teşkilat olarak yaptık. Her zaman liderimizin emrinde ve büyük Türk Milletinin hizmetinde olacağız. Ülkücüler olarak Cumhur İttifakı ile birlikte turan hedefine yürümenin azim ve kararlılığındayız. Cumhur ittifakına her zaman sahip çıkmalıyız. Cumhur İttifakı ve Cumhur İttifakının yön verdiği hükümet sistemine gönülden ve yürekten bağlıyız. Liderimizin gösterdiği hedefe bugünden sonra da hep beraber koşacağız” diye konuştu.

Daha sonra konuşan yeni MHP İl Başkanı Burhanettin Karataş; “MHP Aksaray İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresine başlamadan önce, bugün burada bir il kongresi değil, bir buluşmayı, birbirimize kavuşmanın coşkusunu yaşıyoruz. 2023’te “Diyar Diyar Anadolu” ve “Türkiye Yüzyılı” ile kazanan Türkiye ve Aksaray olacak diyoruz. MHP, varlığını Türk Milletinin geleceğine bağlamış, uğruna şehitler vermiş, yiğitler otağdır. Siyaset üstü ideolojileri ve çaplar ötesi ülküleri ile koca bir çınardır. Turan ülküsü ile gönülleri fetheden ve yetiştirdiği yiğitlerle bir memleketin yükünü omuzlayan, şanlı mücadelenin karargâhıdır” dedi.

MHP İl Başkanı Karataş konuşmasının devamında; “Sayın Devlet Bahçeli son nefesimize kadar şeref nişanemizdir ve övünç kaynağımızdır. Teşkilatlarımız ülkemizin çıkarları doğrultusunda, MHP’nin üstlendiği görevler doğrultusunda ve Cumhur İttifakının kucaklayıcı havasını dikkate alarak kongrelerimizi birlik, beraberlik ve dayanışma içinde belirlenen programa uygun olarak gerçekleştiriyoruz. Bu zamana kadar il ve ilçe teşkilatlarında görev alan liderimizin kazanımlarına taviz vermeyen, il ve ilçe başkanlarımız ile vefakâr yöneticilerimize il teşkilatımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yine bu kutlu yolda il ve ilçe başkanlarımızı yeniden seçme ve görev yapacak yöneticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır”. Bu kongre sürecinden sonra da liderimizin belirlediği istikamette ve çizgide faaliyetlerimize devam edeceğiz. Cumhur İttifakı ruhuna ve ülkemizin geleceğine hep birlikte sahip çıkacağız. Ülkemizin kritik süreçten geçtiği bu günlerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güçlü bir devlet olduğunu, hep beraber göstereceğiz. Liderimizin gösterdiği 2023 lider ülke Türkiye hedefine hep beraber koşacağız. Bir olacağız, diri olacağız, iyi olacağız. Bizim kongrelerimizde kaybeden yoktur, kazanan sadece Milliyetçi Ülkücü Hareket ve Türk Milletidir” ifadelerini kullandı.

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı; “ Milliyetçi Hareket Partisinde, Aksaray’da varlığını, birliğini, dik duruşunu, liderimizin “Kızıl Elma” hedefini kilitlediği üç hilali, Aksaray’da gururla, onurla şereflendiren, taşıyan başta delegasyonumuz olmak üzere Aksaray’da tarih yazan Türkiye’de son siyasetimizin 25 yılında tarih yazan liderimizin izinde Aksaray’da da tarih yazarak ilk defa tarihimizde iki defa üst üste milletvekili çıkartan, bu teşkilat ilçelerimiz başta olmak üzere beldelerimiz, köylerimiz dimdik ayakta olduğunu son seçimde gösterdi. Tabii her seçimde olduğu gibi kamuoyu algısıyla MHP’nin her seçiminde baraj altı, özellikle bu dönem bildiğiniz gibi %7’ye düşen barajı yakalayamadığını %5 olduğunu daha önce bizden ayrılmış, uzaklaşmış ama bizi sürekli AK Parti’ye yancı olmakla, kuyruk olmakla suçlayanların geldikleri durumu bütün Türkiye, bütün Aksaray hep birlikte görüyoruz. Özellikle son yapılan iki seçimin, akabindeki yapılan konuşmalar, gelişmeler dün CHP’nin İzmir İl Kongresinde grup başkanının ne hale düştüğünü, 3 gün önce Afyon’da grup başkanvekilinin ne hale düştüğünü bütün Türkiye görürken, iyi ki Türkiye’yi bunlara teslim etmemişiz diyen İYİ Parti Ankara Milletvekili ismini tüm kamuoyu biliyor. Biz daha bugüne kadar hükümeti dahi kuramazdık diyen ve iki gün önce açıklama yapan Deva Partisinin bir Milletvekili biz kabul etmeyecektik, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının Cumhurbaşkanı Yardımcılığını diyen. Bu sonradan itirafları bütün Türkiye görüyor. Liderimiz önümüzdeki, 6 ay sonra yapılacak seçimin adını bunun için dört kelimeyle özetliyor. “Yerelde iktidar, Genelde istikrar”. Yani ülkemizde istikrarın adı, Cumhur İttifakı ve güvenin adı Cumhur İttifakı inşallah. Önümüzdeki 6 ay sonra yapılacak seçimlerde de ülkemizdeki iktidarın yerelde de devam etmesi, hizmetin önünün kesilmemesi için Cumhur İttifakı olarak çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Burhanettin Karataş’ın il başkanı olduğu MHP Aksaray İl Yönetiminde;

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Mehmet Ali batur, Menderes Özdemir, Nedret Tekocak, Adil Özçelik, Ahmet Barış, Derviş Ali Erkol, Ramazan Altınsoy, Ali Can, Osman Karaçimen, Adem Geçgel, Hami Hortun, Musa Demirtaş, Mevlüt Bayraklı, Rasim Koçak, Hasan Yıldız, Reveğ Bağçeci, Gökhan Avşar, Fikret Serin, Ramazan Bülbül, Musa Gül,

İl Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Mustafa Kaşlı, Muharrem Özdemir, Tercan Özmen, Mehmet Akay, Emin Yeşildağ, Avni Arı, İsmail Doğan, Sadet Çelik, Erdoğan Altındal, Özkan Topçu, Şenol Ünal, Şaban Güler, Yılmöaz Yüksel, Erol Alkan, Güven Baş, Şahin Duru, Ahmet Aydoğan, Sadi alp, Kamil İnel

Disiplin Kurulu Üyeleri: Emrah Aslan Topçu, Altan Şahin Eroğlu, Mehmet Karapınar, Elvan Yavuz, Bekir Fidan, Mustafa Sanık, Muzaffer Batur

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: Erol Bülbül, Mustafa Aral, Musa Altındal, Ünal Özdil, Erol Eyüpoğlu, Ömer Karatay, Gökhan Gül

Üst Kurul Asil Delegeleri: Burhanettin Karataş, İrfan Çıtak, Muhsin Arslan, Halil Demiray, Mustafa Çölkesen, Ferhat Bilge, Meriç Keskin, Sefer Alkan, İsmet Kayabaşı, Mustafa Güdendede, Fatih han Yusuf Kaşlı, Musa Gül

Üst Kurul Delegesi Yedek Üyeler; Kübra Er, Adnan Başbuğ, Fatih Doğan, Alparslan Göktaş, Muhammed Erarslan, Mustafa Uz, Mithat Yumuşak yer alıyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021