SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama mesajı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama mesajı

A - +

Aksaray Haberleri - 30.04.2015 - 13:19

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama mesajı

Aksaray Barosu Başkanı Av. Levent BOZKURT’un

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeni ile yayınlamış olduğu kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi.

Gecesini gündüzüne katarak fabrikalarımızda, maden ocaklarımızda, hastanelerimizde, tersanelerimizde, tarlalarımızda, okulda, üniversitede, hizmet sektöründe ve hayatın her alanında alın terleriyle geçimini temin eden işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü milletçe kutluyoruz. Elde ettiğimiz milli gelire, iktisadi kalkınmamıza ve ekonomik hayatımıza büyük katkılar sağlayan milyonlarca çalışanımızın gururla idrak ettikleri bu günü Aksaray Barosu olarak bizde kutlamaktayız.

Emek ve Dayanışma Günü, dünya çapında uzun süredir işçi bayramı olarak kutlanmakta olup, yurdumuzda ise ilk kez 1923’te resmi bayram olarak kutlanmıştır. Ülkemizde 1 Mayıs’ın, 2008 yılının Nisan ayında Emek ve Dayanışma günü olarak kutlanması kabul edilmiş ve bu gün, 22 Nisan 2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

Çalışma hayatında karşılıklı anlayış ve işbirliğini ön planda tutan, emeğe saygıyı asla göz ardı etmeyen İslam Dini’nin yüce Peygamberi Muhammed Mustafa ( S.A.V ) “ İşçinin, çalışanın ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.” Hadis-i şerifi ile insan yaşamında en yüce değerlerden olan emeğe büyük bir ehemmiyet verdiğini göstermiştir.

Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, “Her fabrika bir kaledir.” Sözü ile işçilere ve emekçilere verilmesi gereken değeri açık bir dille ifade etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın ve yurdumuzun değişik yerlerinde ekmek parasını kazanmaya çalışan, emeğinden başka sermayesi olmayan tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Günü’nü şahsım ve Aksaray Barosu adına kutluyor; çeşitli iş kazalarında hayatlarını kaybeden emekçilerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021