SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Somuncu Baba’nın Hayatı Ve Eserleri Tek Kitap’ta Toplandı

Somuncu Baba’nın Hayatı Ve Eserleri Tek Kitap’ta Toplandı

A - +

Aksaray Haberleri - 03.03.2015 - 16:42

Somuncu Baba’nın Hayatı Ve Eserleri Tek Kitap’ta Toplandı

İlk baskısı Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan “Somuncu Baba’nın Hayatı ve Eserleri” kitabının dağıtımına başlandı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yayına hazırlanan eser, İlahiyatçı-Yazar Mahmut Ulu tarafından kaleme alındı. Eserde, Somuncu Baba’nın hayatı ve ona ait eserlerden “Kırk Hadis Şerhi”, “Zikir Risalesi”, “Silah’ul Müridin” ve “Fatiha Tefsiri” alınıyor. İlk baskısı Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan kitap, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Somuncu Baba Külliyesi satış noktaları ve kitapçılardan temin edilebiliyor.
Konuyla ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aksaray’ın Manevi Mihmandarı Somuncu Baba’nın hayatı ve O’na ait eserlerin ilk defa bir kitapta toplandığını ve okuyucuların istifadesine sunulduğunu belirtti. Doğan, daha öncede Somuncu Baba’nın hayatını roman tarzında ele alan “Aşkın Sırrı Somuncu Baba” kitabını yayınladıklarını ve bu eserin sinema filmine dönüştüğünü belirterek, bundan sonra da Aksaray’ın tarihine ve güçlü tasavvuf kültürüne ışık tutan böylesine güzel başka eserleri de yayınlayacaklarını ifade etti.
Aksaray’ın köklü bir tarih ve kültür şehri olduğunu belirten Doğan, ilimizin kültürel gelişimine katkı sağlayan herkese ve özellikle de Somuncu Baba kitaplarını yayına hazırlayan İlahiyatçı-Yazar Mahmut Ulu’ya ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü yayın kuruluna teşekkürlerini iletti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021