SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kurgusal Duruşma Yarışmasında Aksaray Barosu Bölge 2. oldu

Kurgusal Duruşma Yarışmasında Aksaray Barosu Bölge 2. oldu

A - +

Aksaray Haberleri - 20.02.2017 - 11:52

Kurgusal Duruşma Yarışmasında Aksaray Barosu Bölge 2. oldu

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından avukat stajyerleri arasında düzenlenen 2017 yılı Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nın ilk aşaması olan Bölge Elemeleri, 56 baronun katılımıyla 18-19 Şubat 2017 tarihlerinde, yedi coğrafi bölgede eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Marmara Bölgesi Birincisi Tekirdağ Barosu, Ege Bölgesi Birincisi Muğla Barosu, Akdeniz Bölgesi Birincisi Antalya Barosu, İç Anadolu Bölgesi Birincisi Kayseri Barosu, Karadeniz Bölgesi Birincisi Amasya Barosu, Doğu Anadolu Bölgesi Birincisi Kars Barosu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Birincisi Şanlıurfa Barosu, Nisan ayında Ankara’da yapılacak finalde Türkiye derecesi için yarışacak.
İki gün süren bölge elemeleri, TBB Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Başkanı Av. Berra Besler’in Karadeniz Bölgesi’nden, tüm bölgelere hitaben yaptığı konuşmayla başladı. Besler’in konuşması, diğer bölgelerde de yarışma kurulu olarak görev yapan TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri tarafından okundu.
MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi’nde; Kırklareli Barosu’nun ev sahipliğinde; Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova olmak üzere 9 baronun yarıştığı TBB Avukat Stajyerleri Arası Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda bölge birinciliğini TEKİRDAĞ Barosu aldı.

Yarışmada, Edirne Barosu ikinci, Kırklareli Barosu üçüncü oldu.

TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri Av. Can Tekin ve Av. Atalay Aksay’ın yarışma kurulu olarak sorumluluğunda gerçekleştirilen yarışmada avukat stajyerleri; Prof. Dr. Mustafa Ruhan ERDEM (Yaşar Ünv. Hukuk Fakültesi), Veli GÜNEY (Ankara Cumhuriyet Savcısı) ve Av. Yılmaz SAĞLAM’dan (Ankara Barosu) oluşan yargıçlar jürisi önünde iddia ve savunma makamlarını temsilen yarıştılar.

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi’nde Aydın Barosu’nun ev sahipliğinde; Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak olmak üzere 8 baronun yarıştığı TBB Avukat Stajyerleri Arası Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda bölge birinciliğini MUĞLA Barosu aldı.

Yarışmada İzmir Barosu ikinci, Denizli Barosu üçüncü oldu.

TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Şeref Kısacık ve Av. Serpil Özok’un yarışma kurulu olarak sorumluluğunda gerçekleştirilen yarışmada avukat stajyerleri; Doç. Dr. Zeynel Temel KANGAL (Uludağ Ünv. Hukuk Fakültesi), Hakim Halis GÜMÜŞOĞLU ve Av. Murat ÇEKİÇ’ten (Ankara Barosu) oluşan yargıçlar jürisi önünde iddia ve savunma makamlarını temsilen yarıştılar.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesinde; Mersin Barosu’nun ev sahipliğinde; Adana, Antalya, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye olmak üzere 7 baronun yarıştığı TBB Avukat Stajyerleri Arası Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda bölge birinciliğini ANTALYA Barosu aldı.

Yarışmada, Isparta Barosu ikinci, Adana Barosu üçüncü oldu.

TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri Av. Halit Advan ve Av. Rüsten Kadri Septioğlu’nun yarışma kurulu olarak sorumluluğunda gerçekleştirilen yarışmada avukat stajyerleri; Doç. Dr. Burcu DÖNMEZ (Yaşar Ünv. Hukuk Fakültesi), Selami HATİPOĞLU (Bakırköy Cumhuriyet Savcısı) ve Av. Mustafa ÖZALP’ten (İstanbul Barosu) oluşan yargıçlar jürisi önünde iddia ve savunma makamlarını temsilen yarıştılar.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu Bölgesi’nde Sivas Barosu’nun ev sahipliğinde; Ankara, Aksaray, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Kırıkkale, Konya ve Sivas olmak üzere 8 baronun yarıştığı TBB Avukat Stajyerleri Arası Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda bölge birinciliğini KAYSERİ Barosu alırken Aksaray Barosu ikinci oldu.

TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri Av. Cumhur Arıkan ve Av. Meryem Çetin’in yarışma kurulu olarak sorumluluğunda gerçekleştirilen yarışmada avukat stajyerleri; Yrd. Doç. Dr. Kerim ÇAKIR (Marmara Ünv. Hukuk Fakültesi), Kemal KARACAN (Yargıtay Ceza Dairesi Onursal Üyesi) ve Av. Necat ANIL’dan (Samsun Barosu ) oluşan yargıçlar jürisi önünde iddia ve savunma makamlarını temsilen yarıştılar.

KARADENİZ BÖLGESİ

Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon Barosu’nun ev sahipliğinde TBB Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Başkanı Av. Berra Besler’in katılımıyla gerçekleştirilen; Amasya, Çorum, Düzce, Giresun, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Tokat olmak üzere 12 baronun yarıştığı TBB Avukat Stajyerleri Arası Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda bölge birinciliğini AMASYA Barosu aldı.

Yarışmada, Ordu Barosu ikinci, Sinop barosu üçüncü oldu.

TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri Av. Tamer Şahin, Av. Bülent Maraklı ve İstanbul Barosu SEM Sorumlusu Nevzat Aydın’ın yarışma kurulu olarak sorumluluğunda gerçekleştirilen yarışmada avukat stajyerleri; Prof. Dr. Ali Kemal YILDIZ (Türk-Alman Ünv. Hukuk Fakültesi), Murat ÖKSÜZ (Yargıtay Savcısı) ve Av. Dr. Ali PEHLİVAN’dan (İstanbul Barosu) oluşan yargıçlar jürisi önünde iddia ve savunma makamlarını temsilen yarıştılar.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Elazığ Barosu’nun ev sahipliğinde; Ağrı, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Kars, Malatya ve Van olmak üzere 7 baronun yarıştığı TBB Avukat Stajyerleri Arası Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda bölge birinciliğini KARS Barosu aldı.

Yarışmada Erzurum Barosu ikinci, Van Barosu üçüncü oldu.

TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri Av. Recep Adıgüzel ve Av. Fatih Deniz Alaeddinoğlu’nun yarışma kurulu olarak sorumluluğunda gerçekleştirilen yarışmada avukat stajyerleri; Yrd. Doç. Dr. Sinan ALTUNÇ (Bahçeşehir Ünv. Hukuk Fakültesi ), Av. Kazım ÖZOK (Emekli Savcı) ve Av. Fadıl ÜNAL’dan (Manisa Barosu) oluşan yargıçlar jürisi önünde iddia ve savunma makamlarını temsilen yarıştılar.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Mardin Barosu’nun ev sahipliğinde; Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa olmak üzere 5 baronun yarıştığı TBB Avukat Stajyerleri Arası Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda bölge birinciliğini ŞANLIURFA Barosu aldı.

Yarışmada Diyarbakır Barosu ikinci, Batman Barosu üçüncü oldu.

TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri Av. Ayhan Candan ve Av. Yusuf Akbaş’ın yarışma kurulu olarak sorumluluğunda gerçekleştirilen yarışmada avukat stajyerleri; Yrd. Doç. Dr. Hasan SINAR (Kemerburgaz Ünv. Hukuk Fakültesi), Sacit YILMAZ (Yargıtay Cumhuriyet Savcısı) ve Av. Aziz ERBEK’ten (Adana Barosu) oluşan yargıçlar jürisi önünde iddia ve savunma makamlarını temsilen yarıştılar.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021