SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Erarslan “İş Güvencemizi Tartışmayacağız”

Erarslan “İş Güvencemizi Tartışmayacağız”

A - +

Aksaray Haberleri - 27.02.2017 - 8:31

Erarslan “İş Güvencemizi Tartışmayacağız”

Eğitim-İş Aksaray Şube Başkanı Ahmet Erarslan yaptığı yazılı açıklamada ‘Güvencesiz Çalışma’ sinyali veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sözlerinin yanlış olduğunu ifade etti.
Eğitim-İş Aksaray Şube Başkanı Ahmet Erarslan açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Siyasal iktidar her fırsatta memurun iş güvencesine yönelik saldırılarda bulunmaktadır. Siyasal iktidarın istediği memurların hukuka değil kendisine bağlı olmasıdır. Bunu sağlamanın birinci koşulu devlet memurlarının iş güvencesini ortadan kaldırmaktır. Hedefleri; kamu kurumlarının tamamının baştan aşağı yapılandırılması ve emperyalizmin ihtiyaçları doğrultusunda ticarileştirilerek özelleştirilmesidir. Bu iktidar döneminde yapılan yasal değişikliklerle özellikle kamu personelinin işten atılmasını kolaylaştıran, iş yükünü arttıran ve angaryayı görev haline dönüştüren uygulamalarla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

“Maaş Artışları Ocak Enflasyonu Karşısında Eridi”
Eğitim-İş Aksaray Şube Başkanı Ahmet Erarslan, 2017 yılının ilk ayına ilişkin enflasyon verilerine değinerek; “TÜİK tarafından açıklanmasının ardından enflasyon ocak ayında %2,46 iken, Memur emeklileri ile kamu çalışanlarının maaşları ise 2015 yılında yandaş sendikayla imzalanan toplu sözleşme gereğince sadece yüzde 3 oranında zamlandı. Böylece kamu görevlilerine ve emeklilere yapılan %3’lük zammın neredeyse tamamı eridi” dedi.
Eğitim-İş Aksaray Şube Başkanı Ahmet Erarslan; “Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’in araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı ocak ayında bir önceki aya göre 90,9 lira daha artarak bin 630 liraya çıkarken, gıda dışındaki gereksinimler için yapılması gereken harcama da 65,5 lira artarak 4 bin 842,9 liraya yükseldi. Gıda ve gıda dışı gereksinimlerin yoksunluk hissi çekilmeden insan onuruna yaraşır bir şekilde karşılanabilmesi için gereken toplam aylık harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı ise156,4 liralık artışla 6 bin 472,6 lira oldu” şeklinde konuştu. Haber Armağan ŞEN

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021