SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Doğu Türkistan’da Müslümanlara Yapılan Saldırılar Protesto Edildi

Doğu Türkistan’da Müslümanlara Yapılan Saldırılar Protesto Edildi

A - +

Aksaray Haberleri - 03.07.2015 - 15:18

Doğu Türkistan’da Müslümanlara Yapılan Saldırılar Protesto Edildi

Aksaray’da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.
Ulu Cami önünde Cuma namazı sonrası toplanan Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, Doğu Türkistan’da öldürülenler için dua etti. Grup adına açıklama yapan MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Eyüp Dağdaş, dünya üzerindeki en büyük vahşetlerden birisinin Doğu Türkistan’da yaşandığını söyledi.
Çin hükümetinin Müslümanlara yönelik etnik politika uyguladığını aktaran Dağdaş, “Kadın, yaşlı çoluk çocuk demeden Müslümanlara yönelik soykırım yapıyorlar. Doğu Türkistan halkına akıl almaz zulüm ve işkenceleri yapan Çin, uygulamaya koyduğu nüfus planlaması projesiyle 10 milyon çocuğu anne karnında katletti. Bu olaylar Avrupa ülkesinde olsaydı Avrupa İnsan Hakları Konseyi, Birleşmiş milletler çoktan ayağı kalkmıştı. Yaşama hakkı konu Müslümanlar olunca devre dışı kalıyor nedense. Bu vahşetin devam etmesi ve buna göz yumulması insanlığın bittiği anlamına geliyor. Derhal bir eylem planı belirlenerek uygulamaya geçilsin. Atılacak her adımda devletimizin yanındayız” dedi.
Konuşmanın ardından grup dağıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021