SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Diyabet Hastaları Okullu Oluyor

Diyabet Hastaları Okullu Oluyor

A - +

Aksaray Haberleri - 12.03.2016 - 12:17

Diyabet Hastaları Okullu Oluyor

Aksaray Devlet Hastanesi, artan diyabet hastalığı karşısında, diyabet hastalarının eğitimine yönelik harekete geçerek, Diyabet Okulu açma kararı verdi.
Konuyla ilgili olarak Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut Aksaray Devlet Hastanesi bünyesinde Diyabet Okulunun açılacağını açıkladı.
Genel Sekreter Durgut; Diyabet Okulunun açmaktaki amaçlarının diyabetle ilgili farkındalığınartmasını sağlamak ve hastaları bilinçlendirmek olduğunu söyledi.
EĞİTİMLER NİSAN AYINDA BAŞLIYOR
Aksaray Devlet Hastanesi bünyesinde açılacak Diyabet okulunda ilk ders Nisan ayında başlayacak. Kayıt olmak isteyen Diyabet (Şeker) Hastaları, Aksaray Devlet Hastanesi B Blok 3. Katta bulunan Diyabet Eğitim hemşireliğine başvurarak kayıt yaptırabilecekler.
Eğitimler; Aksaray Devlet Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Uzm.Dr. Cafer Kaya ve Diyabet Eğitim hemşiresi Hatice Bilen İpek tarafından verilecek.
EĞİTİME HASTALARLA BİRLİKTE YAKINLARI DA KATILABİLECEK
Aksaray Devlet Hastanesi bünyesinde açılacak olan Diyabet (Şeker) Okulunda hasta ve hasta yakınlarına günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunların çözümü, ilaç ve insülin kullanımı, diyet ve diyabetli ayak bakımı konularında eğitimler verilecek. Bu eğitimlere hastalarla birlikte hasta yakınları da katılabilecekler.
DİYABET OKULU NEDİR?
Diyabet okulu diyabetik hasta ve yakınlarına sunulan bir sağlık hizmeti olup diyabet hastalarının günlük yaşamda karşılaştığı sorunlara çözüm bularak yardımcı olmak ve hastalıkları ile daha kolay yaşamalarını sağlamayı amaçlamaktadır.
Verilecek eğitim sayesine diyabet hastaları hastalıkları hakkında bilinçlenmekte ve bu sayede hastalar diyabetle ilgili birçok komplikasyonun (yan etki) önüne geçebilecektir. Konunun uzmanlarının katılımı ile düzenlenecek eğitim programlarına tüm hasta ve hasta yakınları ücretsiz olarak katılılp, ilgili uzmanlarla bir araya gelme fırsatı bulabilecekler.
Ayrıca; Diyabet okulunda benzer problemleri olan hastaların birbirleriyle tanışması ve dayanışması da hedeflenmekte.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021